|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 06. 2011. | #1 |
it wasn't me
Certified
|
Rad od kuće -granica između poslovnog i privatnog prostora
Radim neki seminarski rad za faks koji se bavi temom iz naslova. S obzirom da većina vas ima iskustvo rada od kuće, molim vas da napišete vaše viđenje navedene teme. Da li ste imali problem da razdvojite poslovni od privatnog života, šta je na to najviše uticalo, kojim mehanizmima ste se borili protiv toga i koliko ste u tome bili uspešni? Takođe bih vas zamolila da u par reči opišete svoju životnu situaciju u periodu dok ste radili od kuće (sami, venčani, sa/bez dece) i u kojoj meri je ona uticala na postavljanje granice između poslovnog i privatnog dela života.
Unapred hvala! |
23. 06. 2011. | #2 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
http://www.draganvaragic.com/weblog/...ane-tata-kaki/
Sam odlazak na posao, te čini poslovnijim i produktivnijim znaš da nešto "moraš" da uradiš do kraja radnog vremena, ovako, kući češ spavati dokle `oćeš i odlagati obaveze (razmišljam ne radim od kuće) Pokušaj na Ted.com da pronađeš jedan talk`s govori o tome (ako pronadjem link, ostaviću ovde) Poslednja izmena od metaphysic : 23. 06. 2011. u 13:06. |
23. 06. 2011. | #3 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
neko je sposoban i da kod kuce bude jednako produktivan kao i na poslu i moze da kaze sad cu da radim.
23. 06. 2011. | #4 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Za mene je iskustvo sa "home office" varijantom fantasticno. Mnogo sam produktivniji kod kuce nego na poslu posto radim u open space i malo malo te neko prekida ili zapitkuje ili vija preko IM. Kod kuce je ukljucen mail i dokumentacija i przi se, mislim da efektivno za 4 sata kod kuce postignem sto za 8 sati na poslu.
|
23. 06. 2011. | #5 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
http://theoatmeal.com/comics/working_home
Mislim da je dovoljno druga prostorija koja je u radnom fazonu i da bude to to. |
23. 06. 2011. | #6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
|
2 članova zahvaljuje Peca za poruku: |
23. 06. 2011. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
kad radis kod kuce zelis da zavrsis posao sto pre i odes da se zezas, a kad su u kancelariji ti podsvesno znas da tu ima da sedis 8 sati, pa ti se i ne zuri... u kancelariji sam bio efikasan do prve pauze (3-4 sata) i u zadnjih sat vremena (kad mi se zuri kuci). Kod kuce je to druga prica, zavisno od obima poslova naravno, ali obicno 2-3x po 2-4 sati fokusa ni ne primetim (sa sve RescueTime da se blokira surfovanje )
naravno, nije to za svakoga, kao sto ni kancelarija nije za svakoga...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 23. 06. 2011. u 17:53. |
23. 06. 2011. | #8 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Ja sam ceo svoj život radio od kuće, ukupno sam proveo mislim 6+3 meseca u kancelariji u dve firme i to je to, tako da sam stekao određenu radnu naviku za rad od kuće što je mnogima dosta teško pogotovu ako dolaze iz klasične šeme 9-17h radno vreme. Nakon raznih outsourcing šema kasnije sam radio samo za sebe i svoje projekte, a kad radite nešto čime ste inspirisani uslovi su manje bitni. Kad se samo setim kakve sam sve radne "stolove" imao tokom studiranja i dial-up konekcije sa dvojnicima, pa opet i pored svega toga izgurah nekako.
No, sada sam uzeo za sebe kancelariju i kako će to sve da izgleda ne mogu još da kažem jer sam tek počeo da "dolazim na posao", ali glavni razlog je bio što u stanu više nisam uspeo da se organizujem što zbog fokusa na posao, što zbog nedostatka mesta i ne baš radne atmosfere. Da sam kojim slučajem imao još jednu sobu u stanu koja bi služila samo i jedino kao kancelarija,verovatno se i ne bih selio, ali pošto nemam preselio sam se ovde pa ćemo videti kako će biti. Očekujem povećanu produktivnost. Poslednja izmena od mileusna : 23. 06. 2011. u 20:05. |
23. 06. 2011. | #9 |
Mister
Master
|
Meni lično odgovara rad od kuće. Radio sam dugo iz kancelarije ali mi se sada sama pomisao da idem tamo svaki dan gadi. I dalje imam kancelariju i svratim po nekad ali rad od kuće - iz kućnog office mi se pokazao kao najprihvatljiviji. Srećom imao sam uslove, odvojenu prostoriju i sve ali i da nisam isto bi bilo.
Sigurno da ima i toga da bi u kancelariji možda bio produktivniji ali who gives a f* Zato i radim od kuće. Radim kad hoću, spavam kad hoću... Da sam hteo radno vreme i office radio bi u nekoj firmi i nebi se mučio ovako kao nigga' sa računima, porezima, doprinosima, fakturama, knjigovođama... I sve to zavisi od osobe do osobe. Celu 2009 sam putovao sa nekim bendom po celoj Evropi pa sam radio iz hotela, kafića, sa ulice i ne vidim neku razliku. Ko hoće da radi može da radi i viseći sa drveta. Ko hoće da spava i treba da spava.
23. 06. 2011. | #10 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
"Jedan dan u gaćama vredi kao 7 u pantalonama."
|
2 članova zahvaljuje nn.nn za poruku: |
|
|