Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 07. 2011. | #1 |
Drasko
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 2
1 "Hvala" u 1 poruci
|
svn i sshfs problem
Imam 2 racunara u prostoriji gde radim. Jedan je development web server na kome je instaliran subversion i kreiran projekat u njemu. Drugi je moj radni racunar na kome imam sve potrebne alate za razvoj. Ne radim sve u lokalu jer ne zelim da mi se posao nalazi na racunaru koji nije dostupan samo meni.
Ideja mi je da u jednom folderu u document root folderu na web serveru drzim fajlove na kojima radim koji su pod subversion projekatom i da taj folder mountujem preko mreze na svoju lokalnu masinu. Na taj nacin mogu kada uradim commit odma preko browsera da pratim izmene. Ono sto sam ja uradio je sledece: Na web serveru sam uradio checkout Kôd:
user@devserver /var/www/user.dev.routotelecom.com/htdocs/newsite $ svn co file:///var/svn/repos/projects/newsite/ Zatim sam na lokalnoj masini uradio mount tog foldera: Kôd:
user@desktop:/media$ sshfs -o allow_root -o idmap=user dev://var/www/user.dev.routotelecom.com/newsite/ devkanta/ Kada hocu te updatujem projekat i izmene koje sam naprvaio da commitujem dobijam sledecu gresku: Kôd:
user@desktop:/media/devkanta/$ svn up svn: Unable to open an ra_local session to URL svn: Unable to open repository 'file:///var/svn/repos/projects/newsite/' Molim za pomoc. Hvala |
05. 07. 2011. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
a gde pokusavas da uradis commit, u lokalu ili na web serveru? Koliko sam razumeo setup, trebalo bi da se ulogujes na web server i da tamo radis commit...
mislim da bi bilo jedostavnije drugacije, prvo mountuj kod sebe u lokal taj folder, pa onda u lokalu uradi checkout na njega, i dalje radi normalno na to masini.. btw, bar na mac-u, svn nece da uradi commit preko sambe jer nemoze da uradi file locking... ne znam da postoji neko resenje za to, osim da izbegnes taj setup...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 05. 07. 2011. u 16:07. |
05. 07. 2011. | #3 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Umesto
Kôd:
svn co file:///... Kôd:
svn co svn+ssh://... Alternativno, zaboravi na ceo setup, commituj češće. Poslednja izmena od nn.nn : 05. 07. 2011. u 17:24. |
05. 07. 2011. | #4 |
Drasko
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 2
1 "Hvala" u 1 poruci
|
@ivanhoe
u pravu si, tako sam i uradio, prvo sam mountovao prazan direktorijum sa web servera, pa sam u lokalu u njemu uradio checkout i proradilo je Kôd:
svn co svn+ssh://dev/svn/repos/projects/newsite/ Hvala na odgovorima |
|
|