Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
06. 07. 2011. | #1 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 15.03.2011
Hvala: 16
20 "Hvala" u 17 poruka
|
Client-side i server-side
Evo ovako: Google API za mape dozvoljava 2500 upita dnevno za mape tacnije geocoder funciju koja pretvara adresu u koordinate... Ukoliko je servis client-side onda u toku dana sa iste IP adrese mogu da se unesu 2500upita i to je tesko prekoraciti, medjutim ako se koristi server-side onda svi korisnici koji posete imaju ukupno 2500upita sto poprilicno malo i lako se moze prekoraciti a onda dobijes suspenziju naloga od Google-a. Zanima me kako ostvariti client-side geo-kodiranje, i jeli ovaj sajt koji radim http://kuponik.adriamart.com server-side ili client-side... ja moslim da ovde server salje zahtev...
|
06. 07. 2011. | #2 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Ako ti je to Javascript onda je client side, nema veze IP, mogu oni da bilježe URL sa kojeg je upućen poziv i na osnovu toga da blokiraju.
|
06. 07. 2011. | #3 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 15.03.2011
Hvala: 16
20 "Hvala" u 17 poruka
|
Ovde sam procitao da je bitna samo IP adresa korisnika ako je client-side aplikacija
http://code.google.com/apis/maps/art...codestrat.html ''Server-side geocoding, through the Geocoding Web Service has a quota of 2,500 requests per IP per day, so all requests in one day count against the quota'' ''Client-side geocoding through the browser is rate limited per map session, so the geocoding is distributed across all your users and scales with your userbase.'' ''The basic answer is "almost always". As geocoding limits are per IP address, that limit counts against the consumer of your application. It's going to be very rare that someone is going to enter more than 2,500 addresses a day sitting at their computer. Therefore, running client-side geocoding, you generally don't have to worry about your quota.'' - zato me zanima jeli client-side ili server-side ali kao sto si vec rekao ako je u pitanju javascript onda je clientside... Hvala na odgovoru! Poslednja izmena od AdriaMart : 06. 07. 2011. u 19:33. |
06. 07. 2011. | #4 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Pa da, client side, sve što je u PHP recimo je server side. Ne moraš da brineš ako je po IP.
|
|
|