|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
03. 02. 2012. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Dobroćudni džin Google. True story ;)
Nisam primetio da komentarišete novu Google polisu, ukratko sada skupljaju sve informacije o vama i jedini opt out način je da ukinete naloge (mada ni tada nisam siguran da bi prestalo sklupljanje podataka)
Prilično slikovito je ovde opisano: Kada god se spomene ova priča, uvek se setim onih priča od pre nekoliko godina kada su ljubitelji "dobroćudnog džina" hteli da razapnu nas malobrojne koji smo upozoravali "videćete šta će da se desi" Off Topic: Hm, da ... sećam se da sam pre 4 godine izjavio da će sve da ide mobile, često mi je žao što ne slušam svoje savete
03. 02. 2012. | #2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
A autor videa - drugi "dobrocudni dzin" aka Microsoft.
Inace nov policy nisam citao ali koliko znam samo su mergovali postojece koje su imali za svojih 3452 servisa. Meni svejedno ionako od google-ovih servisa ozbiljno koristim jedino pretragu |
"Hvala" dinke za poruku: |
03. 02. 2012. | #3 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Mada mene i pretraga počela opasno da iritira... Rezultati su ok, ali svaki klik na link kao da prolazi kroz 9 krugova pakla dok se otvori... Vidim da ima neko mljevenje prije nego me pošalje na link...
Možda samo imam takav osjećaj... |
03. 02. 2012. | #4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Prikupljanje podataka nije novost, to su radili i do sad, razlika je u tome što će prikupljene podatke sad da ih dijele između servisa, pa ćeš npr. na youtube gledati trejler za novi film, malo kasnije će ti se u gmail inboxu pojaviti reklama za bioskop a još kasnije na tvom android telefonu iskočiće mapa na kojoj je ucrtana tvoja trenutna lokacija i najkraći put do bioskopa. Bez da te iko išta pita
Ili ćeš preko nekog G servisa kupiti kartu za avion a android će ti usput zvocati da ćeš zakasniti ako ne požuriš... Znamo svi, "there ain't no such thing as a free lunch", ali isto nek idu u božju mater.
03. 02. 2012. | #5 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Ljudi ionako sami sve pišu na fb, tw, blogovima..
Kad poželite odmor od SVEGA, idite na Kubu, put uključuje i putovanje kroz vreme.. -50 godina :-)
03. 02. 2012. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Off Topic: to ti je relativno, iz Srbije je max -30 godina
03. 02. 2012. | #7 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
"Nema ništa od mog akademskog zvanja, ako Google objavi sve moje upite njemu"
(sećam se nečijeg statusa) |
2 članova zahvaljuje metaphysic za poruku: |
03. 02. 2012. | #8 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 02.12.2011
Hvala: 7
18 "Hvala" u 5 poruka
|
Nije ovo ništa novo. Većina je istu stvar mogla da nasluti i ranije samo što su to sada javno stavili na papir.
Ja već neko vreme lagano gasim veze sa trenutnim gmail nalogom i spremam sebi stabilan mail server jer guglova politika naivnog i dobroćudnog servisa se krši sa mojim kodeksima i stavovima o slobodi na internetu. Poslednja izmena od CMA : 03. 02. 2012. u 18:16. |
03. 02. 2012. | #9 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 24.01.2007
Hvala: 1
802 "Hvala" u 15 poruka
|
Vec sam primetio da me neke reklame prate po raznim sajtovima
Secate se filma Minority Report gde kamera skenira oci prolazniku i onda video bilbordi prikazuju (i obracaju mu se) reklame za njega. |
03. 02. 2012. | #10 |
Aleksandar Janković
Qualified
Datum učlanjenja: 16.10.2010
Hvala: 70
54 "Hvala" u 36 poruka
|
Kako se Google Apps uklapa u celu tu priču o "čitanju mejlova"? Da li čitaju mejlove Google Apps-a? A Google dokumente? Kalendar?