|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Trebaju mi sledece operacije:
- procitam templejt koji u sebi sadrzi header, row i footer deo (svaki deo ima vise kolona i redova i razno formatiranje) - isparsiram taj templejt koristeci XML konfiguraciju koja mi kaze gde pocinje i zavrsava svaki od delova templejta - uzmem podatke iz baze i kreiram novi excel sa zadatim headerom i footerom i podacima upisanim u spreadsheet koristeci templejt za redove Ima tu jos detalja, tipa markiranje neparnih redova, razunanje nekih suma i sl. ali to cu lako jednom kad se snadjem sa ovim gore... E sad, mene ovde muce 2 pitanja: - Da li koristiti COM ili raditi sa novim excel xml formatom - Ako se koristi COM da li bi mi C# .NET pruzio neku prednost u odnosu na PHP (oba mogu da se nakace na COM, ali posto nisam radio to nikad ne znam koja su ogranicenja?) Masina je u svakom slucaju na Windowsu, ima instaliran Excel, nalazi se na lokalnom LAN-u... server moze da bude apache ili IIS ili bilo sta, to nije ogranicenje...
![]() |
#2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() Ima tu dosta peripetija, tipa kad ne znaš unapred koliko ćeš redova/kolona dodavati, pa nešto insertuješ, pa treba da zadržiš formatiranje itd.. Radimo i neke trikove sa excel makroima koji odrade nešto nakon što se napuni tabela itd. U svakom slučaju, pravljenje XLSX od nule nam nije vršilo posao, to je Sizifov posao provaljivati i testirati jer je MS-ova dokumentacija očajna, praktično se sve svodi na reverse engineering.
![]() |
#3 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() Druga opcija, koja opet podrazumeva Windows mašinu, jeste da se koristi Report Designer u VS-u, pošto isti može izveštaje da kreira u Excel formatu.
Jednostavno se onda napravi web servis koji kreira ovaj izveštaj i vrati nazad Excel fajl, a ti onda taj web servis možeš da pozivaš odakle hoćeš.
![]() |
#4 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
![]() |
![]() Open XML SDK bi trebalo da je rešenje.
Open XML SDK 2.0 for Microsoft Office ExcelPackage: Office Open XML Format file creation
2 članova zahvaljuje BraMom za poruku: |
![]() |
#5 | |
profesionalac
Qualified
|
![]() Citat:
![]() |
![]() |
|
|