13. 02. 2012. | #12 |
član
Certified
|
|
13. 02. 2012. | #13 | |
član
Certified
|
Hvala Tasmaniski na detaljnom odgovoru. Ja sam FON zavrsio, sto se mene tice to je sjajna institucija. Za ovog malog nije tako nesto, on bi hteo da nauci nesto i da radi, a ja bih hteo da ga zatrujem programisanjem koje znam jer se od toga dobro zivi a i stalno ima nesto interesantno.
Visa skola je sjajna sugestija, a i hvala za taj racunarski faks. Mislim da su to odlicne alternative. Ja nisam tu tj. sada zivim u Cikagu tako da nisam malo u toku sta se tu desava. Za sada smo krenuli video kurs preko Skype-a, tipa Khan Academy i prilicno lepo ide. Nismo jos stigli do programisanja kao takvog jer nema smisla uciti dok se ne upozna sa svim aspektima online sveta. Ako bih uspeo da mu dam osnove, onda bi mozda i bilo koristi da ide na formalno obrazovanje negde. U vezi postova gde ljudi sugerisu online kurseve, super je to ali ima nekih stvari sto mora da se nauce u formalnog okruzenju. Ko ne zna, ne moze ni da nauci od tih. Inace, slazem se da je informatika kao profesija veoma dobra sto se tici materijala koji je dostupan. Hvala svima za komentare. Citat:
|
|
13. 02. 2012. | #14 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
^ Kad dođete do osnova programiranja, možda ćete želeti da probate LPTHW (Learn Python The Hard Way). Tvrde mnogi da je to odlična literatura za početnike. Postoji i u formi on-line kursa sa video materijalima itd. (29$).
|
|
|