Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
20. 02. 2012. | #11 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 14.10.2006
Hvala: 39
17 "Hvala" u 14 poruka
|
Kao neko ko izdaje casopis mogu da ti kazem da uopste nije lako naci ljude koji ce da pisu.
|
20. 02. 2012. | #12 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 09.04.2009
Hvala: 80
72 "Hvala" u 46 poruka
|
Npr. pomenuti sadržaj sa događajima, može kasnije da ima prodaju karata i sl.
Magazin o određenoj tehnologiji, može da prodaje proizvod iz te oblasti itd. E sada koliko je tržište za određenu robu/uslugu, zavisi od konkretne materije, samo na Facebooku je 3 miliona srba, valjda se može pronaći par hiljada mušterija. (nemam nikave modele, uglavnom predpostavljam) |
20. 02. 2012. | #13 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
|
20. 02. 2012. | #14 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
O cemu se radi, probaj ovde da das ponudu.
20. 02. 2012. | #15 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Mislim da je barem kod nas prikazano kako moze vrlo jeftino da se napravi sistem sa velikom kolicinom dolazeceg materijala.
Replikovati sistem nije tako tesko ali treba biti dovoljno ozbiljan pa ustanoviti pravila i odrzavati ga takvog kakav jeste. Wannabe pratim prilicno redovno sa poslovne strane posto poznanica radi kao koordinator pa sam na FB konstantno dobijao clanke pa uvek gvirnem. U NS na birou samo diplomiranih profesora srpske knjizevnosti ima oko 200 ako se dobro secam posto mi je to zena zavrsila. Ako mislite da ne moze da se nadje 100 studenata/nezaposlenih koji imaju sposobnost da napisu ozbiljan clanak od 1-2k reci na svom jeziku za relativno male pare onda se grdno varate. |
20. 02. 2012. | #16 |
Mister
Master
|
^ Metaphysic, Dzordz... nismo se razumeli baš najbolje
I ja mislim da je ovo suluda ideja i da pored svih tih nabrojanih nema smisla praviti još jedan "isti" portal. Ali kao što rekoh, klijent to hoće i šta mu ja mogu. Skoro isto sve sam i ja njemu rekao, kao i vi ovde. Lično, mene zanima jel se neko uopšte bavi ovde pisanjem sadržaja "organizovano", da se tako izrazim. I na b92, Blic-u, Press-u, RTS-u.... svuda ima jako malo autorskih vesti i sve su to vesti prikupljene sa raznih izvora. Ne mogu da pojmim da po tim redakcijama sedi N osoba koje prekucavaju iste vesti. Palo mi je na pamet da to možda radi (ili može da radi) jedna ekipa. Osim toga, za neke projekte preko sam prilično često angažovao ljude koji pišu sadržaj (bilo blog, bilo članke, bilo sadržaj, opis proizvoda, šta već...) i toga tamo ima gomila da se nađe. Mora da ima i ovde neko ko se time bavi, na našem jeziku. Kapiram da je pisanje sadržaja na engleskom daleko isplativije jer još uvek vlada velika "pomama" za AdSense sajtovima ali ipak mora da neko radi to i ovde a ako ne radi morao bi da počne
20. 02. 2012. | #17 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Mislim da domacim netom moze relativno jednostavno da se ovlada ako se neko posveti nisama.
Ovo je bibliotekarka.com. Zena i ja nesto piskarali da se napuni cisto da google pamti da ima neki age da ne stoji prazno. 27 clanaka gde je poslednji 11. Septembra 2010 napisan znaci skoro pa godinu i po dana. Sto znaci da bi iko sa ozbiljnom namerom morao da moze da dodje do 100k unique mesecno. Dalja monetizacija je pitanje. |
3 članova zahvaljuje Dzordz za poruku: |
20. 02. 2012. | #19 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 55
202 "Hvala" u 26 poruka
|
@Džorž Bounce rate 1.13%?
21. 02. 2012. | #20 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@dzordz: sve to moze, ali zahteva ozbiljan poslovni pristup i posvecenost. Kod nas je problem sto je tesko monetizovati hobi sajtove, sto je ono sto vecina radi sa engleskim sajtovima... znaci moras ili sve ili nista, a malo se ljudi na to odluci u Srbiji, jer realno ako kreces full u tako nesto opet je isplativije da to radis na engleskom...