15. 01. 2011. | #11 |
novi član
Datum učlanjenja: 14.01.2011
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Exactly, u sustini nije e-shop jer nema narucivanje robe, samo pregled robe(cena, slika, opis itd). U sustini treba mi CMS za promenu stranica kao "O name" "Kontakt" "Servis" i dodavanje slicnih. U svakom slucaju mislim da sam nasao resenje, postavljane HTML strane u bazu je moguce, a PHP nije preporucljiv.
|
15. 01. 2011. | #12 | |
novi član
Datum učlanjenja: 06.11.2010
Hvala: 0
2 "Hvala" u 2 poruka
|
Citat:
u principu... ako sam dobro shvatio, treba ti koncept/logika aplikacije? 1) napravis tabelu: id, naslov, text 2) napravis npr prikaz.php koji ce sadrzati sav html strane osim samog contenta... 3) konkretnim stranama pristupas sa strana.php?id=5 gde je id id contenta u bazi koji ti treba za tu stranu... znaci negde u strana.php vidis koji je id, povuces content iz baze i stavis gde treba... 4) za admin panel radis nesto slicno samo content koji povuces stavljas u textarea na koji onda nakacis neki js wysiwyg editor 5) ??? 6) profit |
|
"Hvala" uros za poruku: |
15. 01. 2011. | #13 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
|
sorry, da znas kako to ide onda ne bi pitao dali moze stranica da se ubaci php i koji type da bude...
Uzmi ti lepo ispocetka da ucis |
15. 01. 2011. | #14 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
^
Nisam jedini znači :P Mislim da je i HTML loša ideja, ne radi sigurnosti i to... struktura izgleda stranice treba biti u template fileovima, a ne po bazama, što se tiče HTML-a, ja ni to više ne ubacujem, već koristim tzv BB Code, znači [img]/fotka.jpg[/img], jednostavnije je izmjeniti kasnije ako šta treba, a i ljepše u svakom slučaju. WSIWYG JS editori ostavljaju gomila smeća iza sebe, tako da veoma oprezno moraš uređivati, inače bye bye validan HTML. Uros je fino objasnio, taj admin panel kako ga zoveš je u suštini dodaj/uredi/obriši... kako za artikle tako i za tekstove. |
"Hvala" webarto za poruku: |
20. 01. 2011. | #15 |
novi član
Datum učlanjenja: 20.01.2009
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
|
@game fever
U zavisnosti od nivoa iskustva koji imas, mozes probati sa nekim od framework resenja, gde mahom za svako framework imas neke osnovne tutorijale sta i kako oko eshopa-a. Kazem oko eshop-a, jer tebi prakticno to i treba, uz izuzetak shopping cart-a i payment gateway-a. U drugoj varijanti "google is your friend" pa nadji simple tutse sta i kako. Sto se konlretnog problema oko cuvanja podataka u bazi, eventualno segmente strana mozes staviti u bazu (npr ko smo, sta smo, i sl) |
20. 01. 2011. | #16 |
Drasko
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 2
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Ja nisam za to da drzis html/css code u bazi, jednostavno nije prakticnije od fajla, a ne vidim sta bi dobio sa tim da ti se nalazi u bazi. I ovako i onako ti ces to da posaljes na client stranu.
Pogotovo nije dobra praksa, ako sutra budes radio na nekim vecim sistemima da smaras bazu sa gomilom tagova i texta koji treba da ti vrati baza kroz result upita, a da ne pricamo o tome da je svaki update te gomile text-a ustvari delete pa insert, znaci 2 transakcije. |
23. 04. 2012. | #17 |
novi član
Datum učlanjenja: 20.04.2012
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
I ja sam imao slican problem,i lako sam ga resio Prakticnije je od klasicnog ?id=xxx jer pravi stranicu posebno,tako da je bolje za pretrazivace,pregledaj i reci mi da li na ovo mislis. Naravno tek sam poceo sa radom i jos dosta ima da se doradjuje http://gvozdenipuk.co.cc/admin/ User: demo Pass: demo pa mi reci da li si na to mislio a,da,klikni na opciju Kreiraj stranicu jer je jedino ona aktivna za sada
|
|
|