e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
23. 04. 2012. | #41 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 19.09.2011
Hvala: 15
9 "Hvala" u 8 poruka
|
Ja sam na brzinu procitao i pregledao i mislim da ne bi trebalo da bude vecih problema... poprilicno je jasno, a svakako bolje nego li da pisem od nule
|
23. 04. 2012. | #42 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 15.03.2011
Hvala: 16
20 "Hvala" u 17 poruka
|
Vidim da se cesto po forumima prica za node.js , websockete ali moze li neko ukratko da kaze sta je to ustvari. Za sta sluzi? Koliko sam ja razumeo klijent salje podatke serveru iako ih server ne trazi
Cemu to? Cemu node.js?
23. 04. 2012. | #44 |
majstor
Wrote a book
|
Node.JS je server side Javascript. Izvrsava se na serveru, pisan je u C++u, brz je i ima nekih prednosti, ali jos citajuci sve to, nisam skontao zasto bih ga koristio ispred vec gotovih serverside jezika koji su tu vec dugo i dobro rade.
Jedan od razloga ZA moze biti - 'znam dobro JS, ne znam JAVA, PHP, Perl, Ruby..' - ajde da pisem i nesto na serveru.
23. 04. 2012. | #45 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Predlažem da otvoriš posebnu temu za node.js pa ćemo da pričamo. Ovde neću da ti kažem
23. 04. 2012. | #46 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 19.09.2011
Hvala: 15
9 "Hvala" u 8 poruka
|
Websocket je tehnologija koja omogucava da se znacajno smanji protok (klijent-server) kod zahtevnih real-time aplikacija, recimo chat.
Kod ove tehnologija server ne mora da svaki cas salje upit klijentu "Ima li sta novo" vec klijent kada uradi odredjenu akciju to salje serveru samim tim je znacajno smanjen protok. Ima jos dosta prednosti ali otvori novu temu |
23. 04. 2012. | #47 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 03.10.2006
Hvala: 27
44 "Hvala" u 26 poruka
|
Tema vezana za websocket-e i node.js je sjajna ideja, jer mislim da ima jako puno zabluda i dogmi vezanih za ovu tematiku (evo vidim i medju clanovima ovog foruma).
Bilo bi super da se javi neko ko ih je bas ozbiljno koristio, jer vidim i na ovom forumu a i na mnogo vecim da postoji jako puno zabluda medju web developerima vezanih za asinhrono programiranje. |
24. 04. 2012. | #48 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
kad smo vec kod ovoga jel radio neko sa juggernautom nesto profi?