(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
25. 04. 2012. | #11 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
@centaur Ja sam tebe razumeo, ti linkove nisi.
25. 04. 2012. | #12 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
|
A jesi li probao nesto ovako:
- povuces html string sa druge stranice - stavis ga u dom node (dotle si sam stigao) - napravis objekat koji sadrzi sve elemente forme (koristis doc.getElementsByTagName('input') i 'select' ako bas neces jQuery da ti odradi serializaciju, pa ih poslazes u objekat - ocitaj url iz forme na koji treba da opali submit - udari AJAX call sa POST-om koji ima tvoj array elemenata i uradio si istu stvar, i koristio si AJAX post. Nema reloada tako valjda.
25. 04. 2012. | #13 |
Ivan Pavković
Qualified
Datum učlanjenja: 15.01.2007
Hvala: 42
16 "Hvala" u 16 poruka
|
^Ne moze dva ajax requesta, mora da bude jedan.
@MorenoArdohain Moguce da si u pravu, sta drugo da ti kazem, ali ja zaista ne vidim da tamo pise kako da resim. Opet sam procitao ono sto tamo pise i vidim resenje za problem sa dodavanjem novih input elementata u postojecu formu preko JS-a. Ja sam time nemam nikakav problem. Poslednja izmena od centaur : 25. 04. 2012. u 00:27. |
25. 04. 2012. | #14 |
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
Hvala: 0
738 "Hvala" u 83 poruka
|
sakriven iframe, img
25. 04. 2012. | #15 | |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Citat:
Na drugom linku je opisano kako je ispravno dodavati form elemente u DOM, da bi submit uopste radio kako treba.
25. 04. 2012. | #16 |
Ivan Pavković
Qualified
16 "Hvala" u 16 poruka
|
^Nije u tabeli, niti ja dodajem bilo kakve elemente forme.
Ja samo menjam par postojecih vrednosti u formi i to radi ok. Submit te forme ne radi. |
25. 04. 2012. | #17 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Proveri samo da li se isto desava i u IE i u FF, recimo, pa da vidimo. Jos ako prijavljuje neku gresku, pastuj ovde.
25. 04. 2012. | #18 |
Ivan Pavković
Qualified
16 "Hvala" u 16 poruka
|
@Br@nkoR
Ne mogu da kontrolisem sta je u iframe-u spolja, tj ne mogu da ubacim u frame html koji hocu van samog iframe-a. @MorenoArdohain Ne mogu da testiram u iE, nemam ga. Probao sam FF, Chrome, Opera, Safari....svuda isto. Evo i kompletnog koda, ako neko ima vremena i zeli da pomogne. Prvo index.html Kôd:
<html> <head> <title>Bla bla title</title> <script type="text/javascript" src="/script.js"></script> </head> <body> Some nice body of this document </body> </html> Evo scrpts.js: Kôd:
var xmlHttp = new XMLHttpRequest(); var url = "form.html"; xmlHttp.open('GET', url, true); xmlHttp.onreadystatechange = function() { if (xmlHttp.readyState != 4) { return; } var result = xmlHttp.responseText; var doc = document.implementation.createHTMLDocument(''); doc.documentElement.innerHTML = result; var param1 = doc.getElementById("field1"); param1.value = "Well, I'm new one"; alert(doc.getElementById("field1").value); var theForm = doc.forms['someCoolForm']; theForm.submit(); }; xmlHttp.setRequestHeader('Content-Type', 'application/x-www-form-urlencoded'); xmlHttp.send(null); form.html, tj forma koja se "uvlaci": Kôd:
<html> <head> <title>tra la la</title> </head> <body> <form action="http://www.test.intra/save.php" method="post" name="someCoolForm" id="someCoolForm"> <input type="text" name="field1" id="field1" value="sdf" /> <input type="text" name="field2" id="field2" value="sdfsd" /> <input type="text" name="field3" id="field3" value="sdfsdsdfsd" /> <input type="text" name="field4" id="field4" value="sdfsdsdfsdf" /> <input type="submit" name="" value="Submit" /> </form> </body> </html> Kôd:
<?php $tmp = serialize($_POST); file_put_contents(dirname(__FILE__).'/public/test.txt', $tmp); ?> |
25. 04. 2012. | #19 | |
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
Hvala: 0
738 "Hvala" u 83 poruka
|
Citat:
Kôd:
var doc = document.implementation.createHTMLDocument(''); Kôd:
var iframe = document.createElement('iframe'); iframe.src = 'about:blank'; iframe.style.display = 'none'; document.body.appendChild(iframe); var doc = iframe.contentDocument; Ili ne moraš da koristiš XMLHttpRequest, već sve preko iframe (učitaš form.html u isti i izvršiš potrebne izmene i submituješ formu) ukoliko se stranice nalaze na istom domenu.
Don't look at me; I'm lost too. “If you can't dazzle them with brilliance, baffle them with bul*s**t.” Poslednja izmena od Br@nkoR : 25. 04. 2012. u 14:00. |
|
"Hvala" Br@nkoR za poruku: |
25. 04. 2012. | #20 |
Ivan Pavković
Qualified
16 "Hvala" u 16 poruka
|
^Da, u tom slucaju mi ne treba ajax jer su na istom domenu.
Pokusavam, za sada ne uspevam da ubacim html u iframe. |
|
|