e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
04. 05. 2012. | #1 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 15.03.2011
Hvala: 16
20 "Hvala" u 17 poruka
|
Domace kartice i amazon
Postoji li nacin da sa domacom karticom Maestro Komercijalne banke verifikujem nalog na Amazonu (1$) ? Pokusao sam ali prijavljuje gresku. Imate li Vi nekog resenja. Karticu koje banke da uzmem?
04. 05. 2012. | #2 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
|
RF Visa Virtuon
05. 05. 2012. | #3 |
Иван Бишевац
Qualified
|
Немам пуно искуства са плаћањем преко нета. Скоро сам требао да платим 25 долара да би могао да качим апликације на Андроид маркету и након препоруке људи са овог форума сам узео Виза Интернет картицу Комерцијалне банке и све је прошло без проблема.
Нисам пробао са Амазоном али претпостављам да је иста фора. |
05. 05. 2012. | #4 |
član
Na probnom radu
|
@Biske Ja kad sam prosle godine otisao u Komercijalnu banku da uzmem karticu za placanje preko neta, meni je lik sa saltera rekao da idem u Intezu Stvarno!
Dobar dan, dobar dan. Ja kazem hocu tu i tu karticu, a covek pogleda okolo, pa mi krisom kaze: Nemoj kod nas to da uzimas, ne nudimo mi bas dobru soliciju, ni uslove. Bolje idi u Intezu, oni za sad imaju najbolju tu karticu. Ja pomalo zbunjen, pitam za objasnjenje. Isprica mi covek u nekolko recenica, izvadi novcanik i jos mi krisom pokaza njegovu Inteza karticu za placanje preko neta I nista... ja se lepo zahvalim coveku na preporuci, i odem u Intezu Da ne ispadne da je ovo neka reklama. Nije. Moja banka je inace Komercijalna, pa sam zato tamo i otisao da izvadim ovu karticu za placanje preko neta. Ali eto, ispostavilo se ovako. Nisam imao problema sa placanjem do sada, porucivao sam sa vise sajtova, placao u vise razlicitih valuta. Sa Amazona nisam narucivao, pa ne znam.
05. 05. 2012. | #5 |
Иван Бишевац
Qualified
|
Јовице, у реду је то што причаш, и мени се слична ситуација десила. Ја сам отишао у банку да извадим Виза интернет картицу и тамо ме је сачекало непријатно изненађење. Наиме, радник ми је рекао да има гужву и да не може да ми попуни формулар за издавање картице или како се то већ зове а иза мене је био само један човек. Ја сам рекао да није проблем, да ћу да сачекам, али ми је он поново рекао да не може да ми изда картицу и да навратим за три четири дана пошто мисли да ће у том периоду имати гужву због исплата плата.
Мени није било хитно за ову уплату за Андроид маркет а и не волим да се расправљам тако да се нисам бунио. Можда смо мало скренули са теме, али поента у мојој претходној поруци је била да је са техничке стране вероватно могуће да том Виза интернет картицом уплати нешто преко интернета, па према томе и за Амазон. Значи љубазност радника у банци у овом конкретном случају за покретача теме није питање, већ само могућност да се одређеном картицом плати. Ако је и то битно онда износим своје лоше искуство са Комерцијалном банком. |
05. 05. 2012. | #6 |
član
Na probnom radu
|
Aha, ma ok je sve što kažeš. Ja sam malo skrenuo s teme, čisto da i tebi i pokretaču teme prenesem moje iskustvo vezano za karticu Komercijalne banke... u svakom slučaju, važno da služi svrsi
07. 05. 2012. | #7 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 13.11.2006
Hvala: 13
145 "Hvala" u 11 poruka
|
OTP banka nudi Visa Virtuon , i bolja je varijanta od Rajfajzen, jer ne uzima procenat pri svakoj transakciji.
https://www.otpbanka.rs/s_kartice/vi...SA_Virtuon.php |
|
|