|
Poslovne ponude i zapošljavanje Potraznja ili ponuda IT poslova. Svaka nova tema zahteva odobrenje administratora. |
|
Alati teme | Način prikaza |
03. 08. 2012. | #1 |
novi član
|
Senior Backend Developer/System Engineer, Backend Developer and Frontend Developer
Company we represent is hiring someone who is smart and adaptive, able to learn new technologies and get things done.
Senior Backend Developer/System Engineer and Backend Developer: -Ability to manage own projects -Entrepreneurial attitude that gets high-quality projects done quickly -Be able to write elegant, readable and well-documented code -Experience with Amazon AWS and all their main API's -Strong experience with at least one of these server side languages - PHP, Python, Ruby -Significant experience with Apache, Nginx, Varnish and Memcached -Great SQL skills, including complex queries and optimization -Experience with a modern MVC frameworks Frontend Developer: -Fluent spoken and written English -Excellent knowledge of Web technologies: JavaScript, AJAX, HTML 5 and CSS -Some experience with one of these server side languages is required: PHP/Python/Ruby -Understanding of MVC concept -Experience with jQuery, backbone.js, saas/less and coffescript is a big plus Nice to haves: -Experience with browser game development Please send your CV and Cover Letter to dina.jakovljevic@birn.eu.com no later than September 3, 2012. |
03. 08. 2012. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja bih zaista uveo neko pravilo da mora da se navede ime firme, ovo je potpuno neozbiljno i spamerski... kapiram ja da oni skupljaju profile i prodaju to firmama, ali nismo ni mi bas ovde toliko ocajni da mogu da se kupuju developeri na kilo... ako vec hoce da zarade na headhuntovanju nek plate makar banner
04. 08. 2012. | #3 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
... a tek što spamaju inbox "I am agree" sa @ivanhoe
-- Udruženje za zaštitu outsourcing developera |
04. 08. 2012. | #4 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
|
06. 08. 2012. | #5 |
novi član
|
da razjasnimo
Postovani svi,
Zasto postoji deo 'Potraznja ili ponuda IT poslova' ako ne da se postavljaju isti? Samo korisnicko ime daje na znanje da se radi o BalkanJobFinder organizaciji i stoje otvoreni kontakti, samim tim najmanji je problem potraziti na internetu nesto o tome i proveriti. Zasto je to onda spamerski ako je sve na izvolte? Kako drugacije da ljudi saznaju za poziciju koja se nudi ukoliko mi ne razglasimo na sve strane? Zasto bi Vi i bilo ko drugi morali da znate bas za BalkanJobFinder.com? Za banere se slazem i ja, to je sve deo poslovanja, ali onda biste imali drasticno manje ponudjenih poslova. Pozdrav svima, Dina Jakovljevic |
06. 08. 2012. | #6 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Sličan slučaj je bio ovde
http://www.devprotalk.com/t11032-kli...la-oglasi.html |
06. 08. 2012. | #7 |
novi član
|
@tasmaniski dobar primer. Ja kacim oglase samo sa naseg sajta i meni odgovara da ima sto vise prijava jer uglavom stizu losiji CVjevi samo iz razloga sto ljudi ne citaju zahteve i prijavljuje se ko kako stigne. Takodje, posto smo sajt u razvoju, odgovara mi da se nasi oglasi nadju na vise mesta i ne smeta mi ako ih neko kopira ali to ne znaci da drugima nece smetati takodje. Sticem utisak da kada god se nesto u Srbiji postuje na engleskom jeziku, svi misle da je spam. Nama je engleski oficijelni jezik iz razloga sto radimo oglase za ceo Balkan i zelimo da svi lepo razumeju sve bez google translate. Isti je slucaj i sa strancima koji zive i rade u Srbiji/Balkanu i nisu savladali potpuno lokalni jezik. Nazalost, vecina oglasa su od ozbiljnih i velikih kompanija kojima je engleski jezik takodje oficijelni pa im lokalni nije ni mnogo bitan.
|
06. 08. 2012. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Naravno vi ste slobodni da vodite svoj posao kako hocete, ali usudjujem se da posumnjam da genericki oglasi o "poznatoj firmi" koja trazi nekog ko zna 500 stvari i nisu bas najuspesniji pristup.
Ja ocekujem od firme da mi kaze i sta nudi, a ne samo sta trazi. Mogu da posaljem upit kako kazete, ali zasto bih? Ja vec imam posao, vi meni niste potrebni, ja sam potreban vama. To je ogromna razlika u odnosu na druge poslove gde ljudi nemaju slobodu izbora koju mi imamo, mi svi vec imamo neki posao i ne trazimo ga aktivno... ali ako date dobru ponudu mozda me privucete... Ako bi naveli vise podataka (i ako je ponuda dobra naravno) javilo bi vam se mnogo vise kvalitetnih ljudi, koji vasim klijentima vrede 10x vise od prosecnog lika koji se javlja na sve oglase redom, sto je win-win situacija i za developere i za vas... Kazem opet, vi ste slobodni da radite kako zelite, ali mi kao developeri isto tako imamo pravo da branimo svoju poziciju i da se borimo za bolje uslove... a ovo je developerski forum...
06. 08. 2012. | #9 |
novi član
|
'Ja ocekujem od firme da mi kaze i sta nudi, a ne samo sta trazi. ' pun pogodak! Ne mogu se sloziti vise! Ovde sad dolazimo do problema HR vs. kadrovska sluzba. U vecini manjih kompanija (kao sto je ova za koju je oglas) ni ne postoji niko zaduzen za HR vec to radi sam 'gazda' i onda se u 90% slucajeva dodje do istog problema> lack of information. Ljudi jednostavno ne znaju kako se to radi a nije bas ni da ih interesuje preterano, a mi (u ovom slucaju konkretno BJF) izvlacimo deblji kraj jer smo posrednici u celoj prici. Samo manje lenjosti i malo vise komunikacije= i vuk sit i ovce na broju!
|
06. 08. 2012. | #10 |
xippster
Master
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
|
|
|