(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
09. 09. 2012. | #1 |
novi član
|
Redosled izvrsavanja scripte
HTML kôd:
$('.form-validation').fancybox({ afterShow: function(){ alert('before'); } }).trigger('click'); alert('after'); Kako ovo moze da se resi? Inace, zamisao je da se prilikom klika na submit pokrene funkcija za validaciju forme koja ce otvoriti fancybox gde ce pisati da je provera u toku... i na kraju provere fancybox se zatvara i prikazuju se greske ako ih ima. Nije neophodno da to bude fancybox, u obzir dolaze i druge scripte ali posto nju vec koristim za neke stvari, ona mi je delovala kao logican izbor. Mozda je greska u logici kako ovo resiti? Sta vi predlazete? Hvala!
09. 09. 2012. | #2 |
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
Hvala: 0
738 "Hvala" u 83 poruka
|
npr
Kôd:
$('.form-validation').fancybox({ beforeLoad: function() { // ili beforeShow alert('before'); }, afterShow: function(){ alert('after'); } }).trigger('click');
09. 09. 2012. | #3 |
novi član
|
Da, to bi moglo tako ali na zalost, to nije ono sto meni treba. Evo malo detaljnijeg objasnjenja:
HTML kôd:
function validate() { var is_valid = true; $('.form-validation').fancybox({ afterShow: function() { is_valid = false; } }).trigger('click'); return ( is_valid ) ? true : false; } Nadam se da je sada mnogo jasniji problem koji imam. Hvala
09. 09. 2012. | #4 |
banned
Professional
738 "Hvala" u 83 poruka
|
Ukoliko sam dobro razumeo, ti funkciju validate pozivaš npr:
Kôd:
$('form').submit(validate); Kôd:
function validate(event) { var self = this, is_valid = false; event.preventDefault(); $('.form-validation').fancybox({ afterShow: function() { is_valid = true; if(is_valid) { self.submit(); } } }).trigger('click'); }
09. 09. 2012. | #5 |
novi član
|
Formu submitujem preko jQuery Form Plugin-a koji u sebi ima beforeSubmit callback koji koristim da pokrenem moju funkciju validate() koja treba da vrati true ili false kako bi ajaxForm pokrenuo success callback koji preko ajax-a salje podatke serveru...
Deluje zamrseno ali u sustini to izgleda ovako: HTML kôd:
$('form').ajaxForm({ beforeSubmit: validate, success: function(data) { // do something } }); function validate(formData, jqForm, options) { var is_valid = true; $('.form-validation').fancybox({ afterShow: function() { // validate fields is_valid = false; } }).trigger('click'); return ( is_valid ) ? true : false; }
09. 09. 2012. | #6 |
banned
Professional
738 "Hvala" u 83 poruka
|
Možeš umesto self.submit();, u kodu koji sam ja postavio, staviti $(self).ajaxSubmit();
Npr. Kôd:
function validate(form) { var is_valid = true; return is_valid; } var forma = $('form'); forma.ajaxForm({ success: function(data) { // do something } }); forma.submit(function(event) { var self = this; event.preventDefault(); $('.form-validation').fancybox({ afterShow: function() { if(validate(self)) { //self.submit(); $(self).ajaxSubmit(); } } }).trigger('click'); }); Kôd:
$.post('submit.php', $('form').serialize(), function() { // do something })
09. 09. 2012. | #7 |
novi član
|
To je to, hvala ti puno na pomoci