(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
20. 09. 2012. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 26.01.2011
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Copy/Paste u novi fajl
Poz,
Imam negde oko 2000 html fajlova iz kojih bi trebao da izvucem samo jedan deo texta koji bi trebao da se save-a u drugi fajl, txt fajl ako je moguce. HTML kôd:
<h2 class="lyricCapt"><a href="test.html">Van Gogh</a></h2> <h3 class="lyricCapt">Da li zna</h3> <span style="color: #CCCCE7;">Ovaj tekst je pregledan 18 puta</span> <center><p id="lyric">Kao da sedim na krovu <br /> nekog umornog grada <br /> dok tiho pricamo mesec i ja <br /> <br /> Nocas ovladaj besom <br /> kaze ovladaj sobom <br /> nocas senke igraju svoju igru <br /> i okrecu tiho svaki nemir u pobedu <br /> <br /> A znam gde boli, boli kada si ti <br /> nista nekom ko je tebi sve <br /> <br /> Da li zna? Da nema vremena <br /> da nema razloga <br /> i ja sam nekad bio veliko sunce <br /> pa me je strah ugasio <br /> <br /> Da li zna? Da nemam nikoga <br /> a vreme ne ceka <br /> ako ne pobedim, ako ne pobedim <br /> bez i jednog metka ubice me <br /> <br /> Kao da sedim pod kapom <br /> neke umorne price <br /> dok tiho mislimo mesec i ja <br /> ona znala je da ode, ona morala je <br /> kaze prejaka zed je slomila sve <br /> <br /> Zelim te sada ako nije mrznja <br /> mrzim te sada ako nije ljubav <br /> uvek ce senke igrati igru <br /> uvek ce senke igrati za nas</p></center> Hvala |
20. 09. 2012. | #2 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Ne pada mi na pamet nesto sto bi u jednom izvuklo tekst iz svih 2000 fajlova...ali pojedinacno moze svaki html editor (komodo)...otvori html fajl + otvori preview u novom prozoru editora + select/copy text + paste text u novi tab editora + save as txt file gde hoces.
Pa tako 2000 puta Kao da sedim na krovu nekog umornog grada dok tiho pricamo mesec i ja Nocas ovladaj besom kaze ovladaj sobom nocas senke igraju svoju igru i okrecu tiho svaki nemir u pobedu A znam gde boli, boli kada si ti nista nekom ko je tebi sve Da li zna? Da nema vremena da nema razloga i ja sam nekad bio veliko sunce pa me je strah ugasio Da li zna? Da nemam nikoga a vreme ne ceka ako ne pobedim, ako ne pobedim bez i jednog metka ubice me Kao da sedim pod kapom neke umorne price dok tiho mislimo mesec i ja ona znala je da ode, ona morala je kaze prejaka zed je slomila sve Zelim te sada ako nije mrznja mrzim te sada ako nije ljubav uvek ce senke igrati igru uvek ce senke igrati za nas
... Ej, živote, teško ovo jebote, mani me se živote, ti ga nabijem! Poslednja izmena od 3banchi : 20. 09. 2012. u 21:02. |
2 članova zahvaljuje 3banchi za poruku: |
20. 09. 2012. | #3 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
lele,.. pa ce se otelim dok ne kopiram sve
haha treba meni laksa/brza varijanta (ako ima lol ) |
20. 09. 2012. | #5 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
@3banchi
Hahahaha ulepsao si mi vece |
20. 09. 2012. | #6 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
fala momci,... znaci ne moze.
morace to ipak peske da se radi..... |
20. 09. 2012. | #7 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 22.06.2005
Hvala: 14
30 "Hvala" u 19 poruka
|
Ili da napravis neku automatiku da skida tagove iz HTML fajlova, i da ostaje samo tekst .... probaj AutoIt ili AutoHotKey
|
20. 09. 2012. | #8 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Ne gubi nadu...probaj da izguglas nesto kao text extractor, pa dobijes npr. https://www.iconico.com/HTMLExtractor/
Kad je muka naci ces resenje samo sumnjam da moze da izvlaci istovremeno iz velikog broja fajlova
20. 09. 2012. | #9 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
@bucko zavisi koliko su fajlovi razliciti. Npr ako u svakom postoji neki patern, tipa treba da izvuces text koji se nalazi uvek izmedju tagova <center> i </center> onda je moguce uraditi to,
ali ako su ti fajlovi potpuno drugaciji... tesko |
20. 09. 2012. | #10 |
novi član
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ja koliko vidim oni su svi isto/automatski generisani. Sad sam prelistao par i svi imaju iste tagove oko svakog texta.
|
|
|