|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
25. 09. 2012. | #11 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
b92 je na drupalu ako me sjećanje dobro služi...
|
25. 09. 2012. | #12 |
Knowledge base
Wrote a book
|
@mangia Mislim da je samo Blog na Drupalu dok za sajt nisam siguran.
|
25. 09. 2012. | #13 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Mislim da je i sam portal ali kažu da je tu ostalo samo D od drupal-a.. Sve drugo su "preštemali" po svojim potrebama...
|
25. 09. 2012. | #14 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
|
25. 09. 2012. | #15 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@webarto problem sa cistim php-om je sto to ne postoji... ako pravis ozbiljan sistem neces uvek sve od nule da pises, koristices neke svoje klase i kod od ranije...znaci nema "cistog" phpa uvek je to neciji framework i iz ugla klijenta pitanje je samo da li koristiti custom resenje koji su pisali Pera i Zika ili koristiti FW koji koriste milioni ljudi... custom framework je bolje resenje ako imas odlicnog developera koji zna sta radi, ako imas vremena i novca da ga platis da to sve pravi, testira i debaguje i ako si siguran da ce narednih X godina da ti bude na raspolaganju (jer niko drugi ne zna kod). U svim ostalim slucajevima je bolje koristiti mainstream resenje, gde koristis gotov, istestiran kod i mozes lako da promenis developera ako zatreba.
25. 09. 2012. | #16 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 30.03.2008
Hvala: 139
15 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
Ne verujem da ih gura "obična" instalacija.
25. 09. 2012. | #17 |
Knowledge base
Wrote a book
|
Naravno da koriste Enterpise, to niko ne spori, ali je to i dalje WP.
Ali svi oni su krenuli od obične verzije i onda skalirali. |
29. 09. 2012. | #18 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 30.01.2009
Hvala: 15
16 "Hvala" u 11 poruka
|
Neki dan sam citao na smashingu, zgodno za dodati ovde. Sajtovi koji na wpu guraju milionske posete, evo kratak stat:
sajt: broj poseta: pageview Digital Trends 10 – 12 million 33 million iPhoneclub.nl 2.5 million 5.4 million The Next Web 4 million 8 million Neatorama 2.5 million 4.5 million Slashgear 6 million 10 million Hot Air 2 – 3 million 35 – 45 million Laughing Squid Undisclosed Undisclosed |
29. 09. 2012. | #19 |
profesionalac
Qualified
|
WordPress je spor, reče neko i ode da pravi svoj CMS u Zendu.
Kad pročitam da su WordPress ili Drupal smeće, tačno zamislim da iza te rečenice stoji neki okoreli Linuksaš koji izgovara "Windows je smeće" i ode da pravi svoju novu Linux distribuciju od nule. Za nekog taj kod može da bude smeće, ali mnogo važnija stvar je da taj kod RADI i to da radi jako dobro. Nisam radio sa Drupalom, pa ti mogu samo preporučiti WordPress. Ako si već radio sa WP, samo nastavi, lako se uči i što više radiš sa njim arhitektura će ti biti sve jasnija, a i verovatno ćeš već ubrzo videti kako za samo par dana bez velike muke možeš uzeti lepe pare jer većini klijenata teme sa ThemeForesta odgovaraju bez ikakvih izmena.
30. 09. 2012. | #20 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Meni najviše smeta gomila pobornika "svemirske nauke" (klase, interfejsi, nasljeđivanja, ORM, k****, palci...) a sve to komentarišu na svom WP blogu koji je primjer kako ne treba kodirati
|
"Hvala" mangia za poruku: |
|
|