Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 05. 2013. | #1 |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
|
registri rs i срб domena
Mislio sam da registrujem neke rs i срб domene pa tražim najjeftini registar za iste. Od ovlašćenog registranta bi idealno bilo da ima online placanje (visa, paypal...), mogućnost za registrovanje domena na više godina, domene bih registrovao kao privatno lice, ne treba mi hosting. Ako neko ima neki savet neka da link.
Hvala |
15. 05. 2013. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 16.05.2006
Hvala: 72
1.111 "Hvala" u 26 poruka
|
|
"Hvala" Davor Vlajkovic za poruku: |
15. 05. 2013. | #3 |
www.pedjastudio.com
Datum učlanjenja: 29.12.2010
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
|
"Hvala" pedjastudio84 za poruku: |
15. 05. 2013. | #4 |
profesionalac
Qualified
|
A kakav se to 'kvalitet' očekuje od registara domena (dakle ne hostinga nego samo domena)?
Loopia je među jeftinijima, ozbiljno rade i imaju solidan support (ponavljam, pričam samo o domenima, ja prvi ne hostujem ništa u Srbiji niti mi pada na pamet da to radim). |
16. 05. 2013. | #5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
ja sam registrovao preko Verat-a. Ok sve samo moraš cimati preko maila da ti prepodese DNS-ove
|
"Hvala" mangia za poruku: |
16. 05. 2013. | #6 |
Mladen Milentijevic
Professional
21 "Hvala" u 21 poruka
|
@mangia smor je brate to cimanje preko mailova.
@Davor Vlajkovic Loopia je Svedska firma i posluje od 2002 i vrlo uspesno posluju. E sad vidim da ima i Loopia u Nisu pretpostavljam predstavnistvo od 2008. Jel ima u Srbiji neki sajt gde moze da se ono pogledaju podaci o firmama, basic info, koliko placaju poreza, promet i to? Oni drze standardu cenu domena i u Srbiji i u Svedskoj i standardne usluge hostinga a to je meni malo skupo a i naravno ne hostujem nista ni u Srbiji ni u Svedskoj. @pedjastudio84 ipak cu da registrujem kod www.plus.rs najjeftiniji su |
16. 05. 2013. | #8 |
profesionalac
Qualified
|
@Mladjo
Pretpostavljam da ćeš registrovati domene u paketu (.rs+.co.rs je najčešći slučaj), pa obrati pažnju na tzv. Brand pakete domena pošto ćeš tako uštedeti. Loopia je meni sasvim OK i na nju sam prebacio sve što sam imao kod drugih domaćih registara, uključujući i EUnet koji jeste skuplji i jači kao firma i sve to, ali im je support očajan... Proceni šta se tebi lično najviše isplati, ako se vodiš isključivo maksimalnom uštedom pazi da ne rizikuješ previše i angažuješ potencijalno problematične firme i pojedince (ne kažem da je plus.rs takav, ali znam za par drugih koji su napravili velike probleme svojim korisnicima, npr. uniweb i pegaz). |
16. 05. 2013. | #9 |
Mladen Milentijevic
Professional
21 "Hvala" u 21 poruka
|
@Davor Vlajkovic
Necu u paketu cak ni ne znam sta je ovo co.rs to sam nesto mislio privatne domene, za porodicu, kulturu i tako neke stvari. A Loopii verujem mada su mi domeni ovde kod Binero. Pa u stvari i prirodno mi je da reg domene kod binero A sad mi pade napamet kako li se ovi edu.rs registruju zanimiljivo sa SEO strane |
16. 05. 2013. | #10 |
profesionalac
Qualified
|
OK. .co.rs je namenjen firmama i obično se registruje u paketu sa adekvatnim .rs domenom kako bi se zaštitio brend (i usput ostavilo više para registru ). Za lične potrebe imaš i .in.rs (najjeftiniji od svih domaćih) i alternativni .iz.rs koji je u privatnom vlasništvu i potpuno besplatan, ali sa prilično strogim uslovima koriščenja.
.edu.rs mislim da mogu da pazare samo zvanično registrovane obrazovne institucije... Poslednja izmena od Davor Vlajkovic : 16. 05. 2013. u 18:34. Razlog: dopuna |
|
|