DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > Programiranje
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: VIP izazov 3

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 10. 04. 2013.   #11
Darkonyks
član
Certified
 
Avatar Darkonyks
 
Datum učlanjenja: 27.07.2011
Poruke: 66
Hvala: 12
3 "Hvala" u 2 poruka
Darkonyks is on a distinguished road
Pošaljite poruku preko Skype™ za Darkonyks
Default

I dalje imam problem!

Uradio sam kako si mi rekao:

Kôd:
            IEnumerator enumerator = comboBox1.Items.GetEnumerator();
            while
                (
                    enumerator.MoveNext()
                    && ((DataRow)enumerator.Current)["UserName"] != userName
                )
            { }
            try
            {
                comboBox1.SelectedIndex = comboBox1.Items.IndexOf((DataRow)enumerator.Current);
            }
            catch (InvalidOperationException e)
            {

                MessageBox.Show("Greska" +" "+ e.Message);
            }
Kada se ulogujem izbaci mi MessageBox sa porukom "... Enumerator already finished".

Potom mi otvori sledeci prozor (Form1) ali i dalje ne selektuje zadati index u comboBox-u.

Takodje, izlazi mi valjda "attention" podvucen zelenom bojom kod koda
Kôd:
enumerator.MoveNext()
                    && ((DataRow)enumerator.Current)["UserName"] != userName
: Possible unintended reference comparation; to get a value comparation ,cash the left hand side to type 'string'

Probao sam da dodam ToString():
Kôd:
                    enumerator.MoveNext()
                    && ((DataRow)enumerator.Current)["UserName"].ToString() != userName
poruka je nestala ali sve je ostalo isto od MessageBox-a do neselektovanja indexa u comboboxu...

Imas li neki predlog?
Unapred hvala.
__________________
tO sAm jA i Tu jE ProBleM, sIlOm NeĆu Da sE mEnJam...
Darkonyks je offline   Odgovorite uz citat
Staro 11. 04. 2013.   #12
noviKorisnik
Dejan Katašić
Wrote a book
 
Avatar noviKorisnik
 
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Lokacija: Novi Sad
Poruke: 1.017
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
noviKorisnik će postati "faca" uskoro
Default

DataRowView umesto DataRow? Na kraju sam morao da napravim primer da vidim kako sve funkcioniše, tako da mi radi sa DataRowView. Doduše, nisam kreirao bazu, to valjda nije toliko bitno, jedna tabela u letu i pridružim je kombu.

Još jedan detalj, ne mora da se koristi SelectedIndex, može i ovako:
Kôd:
comboBox1.SelectedItem = enumerator.Current;
(... ako proradi, uspesmo da rešimo ovo za manje od mesec dana ;-)
noviKorisnik je offline   Odgovorite uz citat
"Hvala" noviKorisnik za poruku:
Staro 23. 05. 2013.   #13
Darkonyks
član
Certified
 
Avatar Darkonyks
 
Datum učlanjenja: 27.07.2011
Poruke: 66
Hvala: 12
3 "Hvala" u 2 poruka
Darkonyks is on a distinguished road
Pošaljite poruku preko Skype™ za Darkonyks
Default

Citat:
Originalno napisao noviKorisnik Pogledajte poruku
(... ako proradi, uspesmo da rešimo ovo za manje od mesec dana ;-)
Ja jos ovo nisam uspeo da resim, i dalje imam problem upravo sa bazom, odnosno da mi prepozna value u comboBox-u na osnovu stringa iz textBoxa. I meni je radilo sve kada upisem kolekciju stringova u comboBox, ali cim itemSource comboBox kontrole povezem sa tabelom iz baze... puf nista ne radi!

Probaj ti da napravis bazu pa da uradis to sa dataSet-om ili entityFramework-om.
__________________
tO sAm jA i Tu jE ProBleM, sIlOm NeĆu Da sE mEnJam...
Darkonyks je offline   Odgovorite uz citat
Staro 26. 05. 2013.   #14
miks
član
Certified
 
Datum učlanjenja: 24.02.2009
Poruke: 55
Hvala: 0
11 "Hvala" u 7 poruka
miks is on a distinguished road
Default

Odavno nisam korisio C# ali mislim da ces shvatiti.

LoginForma - mislim da ti ne treba DataSet i ostalo, dovoljna je jedna comanda koja vraca skalarnu vrednost (ili korisnik postoji ili ne)

Kôd:
string sql = "SELECT id FROM users WHERE user=@user AND pass=@pass";
/* ... setovati SqlConnection i SqlCommand ... */
object id = cmd.ExecuteScalar(); // nadam se da nisam pogresion
if (id == null || id == DbNull.Value) {
    // greska
    return;
}

// ... pokreni sledecu formu ili sta vec treba
CombBox, ako se secam postoji properti i za SelectedValue, postavljanjem ovog propertija selektovaces sta zelis u listi, takodje i SelectedIndex mozes da koristis.
miks je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 06:26.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.