Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
19. 06. 2013. | #1 |
član
Na probnom radu
|
ugovor o delu i zdravstveno?
Pozdrav,
ukratko za jedan honorarni posao sam morao da potpisem ugovor o delu, koj ide preko autorske agencije. To je sve ok da me autorska agencija nije zvala i rekla da moram da se odjavim sa svog postojeceg zdravstenog (koj je na firmu roditelja) da bi mi oni obezbedili zdravstveno, a sve to zbog nekog novog zakona. Da li je neko imao slicno iskustvno? Realno mi je svejedno ko plaća zdravstveno ali mi je ovo malo smešno da moram da se odjavim sa postojećeg. |
19. 06. 2013. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Nek se raspitaju bolje, mozda ne moraju da ti plate zdravstveno uopste...
Ne znam nove zakone, ne pratim, ali ranije je vazilo kad na vise mesta placas dazbine, zdravstveno se placa samo jednom (za razliku od PIO koji moraju da ti uvek plate)
20. 06. 2013. | #3 |
član
Na probnom radu
|
Dao sam im par dana da provere to, kazu da je ipak tako po nekom zakonu, prilicno nelogicno ali tako je.
Moracu da odem licno da ih posetim, samo da ne moram ja da idem negde da cekam negde u nekom redu na +50 :| hvala. |
|
|