27. 03. 2014. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 11.04.2008
Hvala: 0
40 "Hvala" u 2 poruka
|
googlovo rangiranje
Pozdrav narode...
O seo moze sve i svasta da se nadje na netu... Po tim smernicama i sa iskustvom da se neki sajt optimizuje treba i vremena i znanja i strpljenja. Medjutim, cesto mi google daje kao prvog sajt koji: 1. nije cuo sta je optimizacija.... nema ni one najosnovnije stvari poput normalnog title taga, vec tekst od dosta reci, i scline nebuloze 2. Nema uopste backlinkove 3. Domen nije "prestar" da se tako izrazim, medju konkurencijom ima dosta starijih 4. i jos svasta nesto, u svakom slucaju pozicija br 1 za kljucnu rec koja ima sasvim solidnu konkurenciju (recimo da se i google adwords vrti za tu rec), gde je sajt uradjen van svih standarda, dok konkurencija u zavisnosti od sajta do sajta ima apsolutno bolje predispozicije za br 1 Kada naidjem na takve stvari prosto se zapitam da li je ceo SEO jedna velika lutrija, i kako tako neki sajt uspeva da bude prvi? Po kojoj semi on to uspeva ?! Imate li vi tako neka iskustva, i ume li neko ovo da mi objasni ?! |
27. 03. 2014. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Da li imas konkretan primer da nam posaljes ?
|
27. 03. 2014. | #3 |
novi član
Na probnom radu
40 "Hvala" u 2 poruka
|
Naravno primera ima zaista puno (zato i pitam za vasa iskustva, i ako neko zna u cemu je fora)
evo recimo prvi sa ovog linka (bar je kod mene tako, iz Beograda) https://www.google.rs/#q=solarni+paneli domen je solarni . rs (namerno sam ovako napisao) Pokrecu se reklame, konkurencija postoji koja je sa seo aspekta daleko naprednija od sajta na prvoj poziciji. Sajt na prvoj poziciji je mozda primer kako treba da izgleda neoptimizovan sajt (mada nisam dubolje ulazio u analizu celog koda, video sam title tag, nema h tagove, nema alt na slikama i dalje nisam ni gledao.... samo sam proverio backlinks i 0) Poslednja izmena od ludakbre : 27. 03. 2014. u 17:00. |
27. 03. 2014. | #4 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 142
129 "Hvala" u 67 poruka
|
meni sajt izgleda relativno dobro, dovoljno sadrzaja i ima sasvim solidne beklinkove, malo poslovni imenici malo sajtovi iz te oblasti, malo blog komentari i forumi i verovatno je to bilo dovoljno za tu oblast i nivo konkurencije
Poslednja izmena od Markok : 27. 03. 2014. u 21:58. |
27. 03. 2014. | #5 |
novi član
Na probnom radu
40 "Hvala" u 2 poruka
|
|
31. 03. 2014. | #6 |
Dejan Katašić
Wrote a book
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 129
86 "Hvala" u 43 poruka
|
Ako nije problem... dok je tema još relativno sveža, a vidim da se već lagano gasi... malo bih skrenuo sa početnog kursa i usmerio ka detaljima koji deluju neusaglašeno iz dosad izloženog... bar meni kao nekome ko dugi niz godina ne grebe da tvrdi da zna išta o SEO... jedan po jedan.
Prvo: backlinks - za navedeni primer prvo imamo tvrdnju da je rezultat 0, a odmah iza ocenu da ima sasvim solidne beklinkove. Kako se ova dva stava ne slažu, pitanja: - Na koji način je utvrđeno da je backlinks 0? - Na koji način je steknut uvid da su beklinkovi solidni i da su baš među poslovnim imenicima te oblasti, blog komentari, forumi...? Interesuje me šta koristimo da bi to utvrdili to što tvrdimo, naravno i kako, no to već ima šanse da skontam ako se suočim s alatom. A vrlo lako ovo može da bude od koristi i nekom trećem. |
01. 04. 2014. | #7 | |
novi član
Na probnom radu
40 "Hvala" u 2 poruka
|
Citat:
ja sam radio link:domen u googlu. tu je 0 Bez obzira na sve, meni ovaj primer govori da je onpage optimizacija mrtva, kada ovakav sajt dodje na vrh pretrage pored solidne konkurencije i gde konkurencija placa za tu kljucnu rec.... covek napravi stranu bez ikakvih smernica, title tag stavio reci ko necij pasusu i eto prvi.... nigde veze sa mozgom...osnovne stvari za onpage optimizaciju nisu uradjene i to nije problem biti prvi.... tako da ne vidim zasto bi se pridrzavali smernica kada i bez toga mozes biti prvi u solidnoj konkurenciji.... pitanje je samo kako je ovaj dospeo na prvo mesto.... |
|
02. 04. 2014. | #8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 55
202 "Hvala" u 26 poruka
|
Što se tiče njihovih linkova, Opensiteexplorer vidi 32 linka sa 7 različitih domena. Jedan od tih je recimo sa energy.sourceguides.com koji je itekako relevantan za tu tematiku i za tu ključnu reč.
Ima 24 FB lajka i šera, i 1 G+. Ima brojeve telefona i adresu u Srbiji, i isti se pojavljuju i u tom direktorijumu koji sam gore naveo. Tekstovi su relevantni, pominje se i konkretna ključna reč, ali i ostale relevantne koje su iz te tematike. Title jeste katastrofalan ali se pominju solarni paneli u njemu. I da, jeste mnogo toga odrađeno kako ne treba, ali to samo znači da ovi ostali nisu odradili SEO kako treba, nije klasičan onsite SEO i što veći broj linkova bitan toliko kao ranije.
|