|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
19. 12. 2014. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
|
Mobilna aplikacija koja salje podatke na minut
Zelim da kreiram aplikaciju koja salje podatke rest api serveru svakog minuta (koordinate). E sad ukoliko bi pod pretpostvkom imao 10 000 korisnika to bi bilo:
60 requesta * 8 sati * 30 dana * 12 meseci = 172800 za jednog korisnika znaci za 10 000 korisnika to bi bilo jako puno unosa u bazu tj. 1 728 000 000 Takodje verovatno bi baterija bila problem jer ne bi mogla da izdrzi slanje podataka savkog minuta Da li je neko kreirao app koji npr. prati korisnika real time i salje podatke u bazu i kako to zapravo funcionise? Ja znam da mogu korisitit localStorage ali opet to ne bi bilo real time vec synhrnizacija na npr. sat vremena. Kako ustvari rade aplikacije tipa fitBit i slicne aplikacije koje prate trcanje, hodanje, zdravlje korisnika? |
5 članova zahvaljuje mslavko za poruku: |
20. 12. 2014. | #2 |
profesionalac
Professional
|
Imao sam neku narukvicu Jawbone koja upravo radi to sto ti hoces. SInhronizacija se radila na zahtev korisnika.
Razmisli kojiko je bitno da bas u svakom minutu nesto bude sinhronizovano. Ali Jawbone ima i moderniju koja se sama sinhronizuje na preko wi-fi signala. Kada se sinhronijuje tacni ne znam, ali to mozes istraziti. Po meni sve ispod 15 minuta je nepotrebno. |
"Hvala" Djuki za poruku: |
|
|