22. 05. 2006. | #31 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
@Ilija Studen: Registracija je bitna iz vise razloga. Jedan od razloga je i kontaktiranje blogera, da se ne bi fejkovale email adrese, kada mozes da upises ime onda obicno mozes da napises sta hoces a ovako svaki korisnik ima jedinstveno ime u komentarima.
@Jablan: U pravu si za fotku, skinuta je. @Djuki: Postavljeni su linkovi i za nove autore u meniju. Inace, ocito da neki ne shvataju koje je nase znacenje VIP. Tu nece pisati iskljucivo osobe koje znaju mnogi ljudi. Tu ce pisati osobe nepoznate siroj javnosti ali koje ce dobrim pisanjem moci da postanu VIP. Bice postavljene informacije o autorima.
22. 05. 2006. | #32 |
profesionalac
Professional
|
Bizinger,
To je onda subjektivna stvar ko moze a ko me moze pisati. Koji su kriterijumi? Ko zna Dejana BIzingera, taj moze da pise?? Prava stvar je sto ce pisati Marko Vidojkovic. Sto se tice ostalih zasto onda nemaju svi pravo da otvore blog, nego samo oni za koje vi odlucite da mogu da postanu poznati? Koncept mi se nikako ne dopada. Pazi na hrvatskoj blogosferi se izdvojilo dotsa ljudi koji su pisanjem postali VIP, ali to je zato sto je kod njih(blog.hr) kvantitet izrodio kvalitet. A sta ce biti kod vas slucaj, sumljam da subjektivan izbor moze da da kvalitet, onda je bolje napraviti paralelno blog za sve korisnike, pa onda ko se izdvoji ide u VIP deo, ili da samo poznati mogu da pisu tu, jednostavno ne moze i jare i pare. Mesano, poznati (Marko i Biljana) sa ostalima mi delije skroz bez-veze. Ali opet, sta se ja tu pitam. |
22. 05. 2006. | #33 | |
profesionalac
Professional
|
Citat:
|
|
23. 05. 2006. | #34 |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Sa zakašnjenjem sam vidio info o servisu. Pohvale za ovakve nešto, jedna okej stvar za srpsku blogosferu. S druge strane, potpuno dijelim Aničićev stav o kvazi elitizmu i wannabe VIP-u, u suštini praksa tipična za B92. Ne živim u Srbiji pa možda nisam kompetentan da kažem ko je VIP a ko nije, ali ja sa ove liste jedino znam ko su Dragan Kremer, Marko Vidojković, Mlađan Dinkić i naravno poznajem Dejana Bizingera
Suštini je da kliknem na Daryla Fideleka i vidim da je u pitanju neki jugofil i "Sumadijski Zet", VIP, WTF jese mi to zezamo? Od Vidojkovića je bilo očekivano da krene da piše blog, jer je on autorski izgrađeno ime, čini mi se da je trenutno i glavni urednik Maxima. Meni kao autoru iz blogosfere VIP zvuči dosta pretenciozno, jer je prvo suština da se VIP ne postaje preko noći i pisanjem, čime pada koncept da tamo neki nepoznati autori postaju VIP. Uglavnom, vidjećemo kako će se stvari dalje odvijati. |
23. 05. 2006. | #35 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Slazem se da se ne postaje VIP preko noci, ali mozes da postanes poznat nekoj ciljnoj grupi. Redovnim posetiocima B92 sajta i podsajta Zivot, autor Jovan Đorđević je poznat, mnogim drugim nije. Njegov tekst "Imas slajbe za menjazu" dobio je do sada 253 komentara a to malo ko i od drugih VIP osoba moze da ocekuje na svoj tekst.
Sto se tice drugih koji pisu na blogu, Jasmina Tesanovic povremeno pise i za najpoznatiji blog na svetu Boing Boing (vise o njoj na Wikipedia-i), glumac Svetozar Cvetkovic, upravnik Ateljea 212, Srdjan Mitrovic, clan kreativnog tima RDP B92, osvajac vise filmskih nagrada, spisateljica Biljana Srbljanovic, pisac Oto Oltvanji...
23. 05. 2006. | #36 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ama potpuno je OK da na B92 bloguju samo oni kojima B92 ukaže to poverenje, posetioci će već odlučiti ko je od njih interesantan a ko ne.
Ono što ljudima (pa i meni donekle) očigledno smeta je samo to "VIP". U zemlji punoj novopečenih bogataša i tajkuna sumnjivog porekla dođe malo nezahvalno koristiti tu dvosmislenu skraćenicu... Meni bi lično, da sam na njihovom mestu, smetalo da je kače uz moje ime. |
24. 05. 2006. | #37 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Sa piscem Oto Oltvanjijem sam bio gost u danasnjoj radio emisiji "Uvećanje" na B92. Tema emisije je bila znacaj blogginga. Svi zainteresovani mogu da preuzmu podcast. Velicina podcasta je 5.83 MB.
24. 05. 2006. | #38 |
član
Na probnom radu
|
Zasto najobicniji snimak emisije konvertovan u mp3 zovete podcast?
24. 05. 2006. | #39 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Nekako se odomacio taj izraz i na Zapadu za sve audio fajlove pa sam zato napisao. Nisam hteo da pisem audio fajl. Inace, postoji i pravi podcast ove emisije na b92.net/podcast
07. 06. 2006. | #40 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
vec neko vreme pratim ove blogove, obicno u pauzama u radu, da odmorim mozak od tehnickih stvari.. i sto ih vise citam vise mi se dopada VIP fora, jer umesto citanja textova nepoznatih (u smislu da ih ja ne poznajem i ne znam o njima nista) ljudi, citam textove ljudi o kojima imam vec neku, najcesce doduse vrlo stereotipnu, dvodimenzionalnu i, u sustini, pogresnu sliku, izgradjenu na osnovu njihovih javnih nastupa..
A onda citajuci ih kako pisu o nekim manje-vise obicnim stvarima, u prvom licu, na skroz prizeman, ljudski nacin steknes neku dublju perspektivu ko su i sta su ljudi koje inace mozes samo na TV-u da cujes.. a neki od njih zaista imaju zanimljivih prica da ispricaju i to vrlo dobro rade... super ideja u svakom slucaju..
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Blog software | dinke | Web aplikacije, web servisi i software | 14 | 04. 08. 2005. 16:15 |