|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
26. 08. 2006. | #12 | |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Citat:
I meni je crklo jedno napajanje (pre UPS-a) ali sa njim i komp, apsolutno nista nije ostalo da radi, recimo da je bilo i dima. Sto se ciscenja i zamene tice, mrzi me, plus sam alergican na prasinu, tako da bi me ta sitna uposlila ceo dan da kijam. Ako crkne, nek crkne ja sam backup uradio, radicu ga malo redovnije a i komp je osiguran. pa ako crkne eto meni novog. Najvise mi zbog podataka jer ne mogu sve da backupujem,... Moram da pazarim onaj jedan eksterni HDD.
26. 08. 2006. | #13 |
133t
Master
|
ocisti sve od prashine, kapni kap ulja na lezaj ventilatora (obichno se krije ispod nalepnice) i ima da radi kao sat, provereno....
|
26. 08. 2006. | #14 | |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
|
Citat:
26. 08. 2006. | #16 |
profesionalac
Qualified
|
Zujanje i zvizdanje ventilatora se javlja kada ventilator pocne elipticno da se okrece, a uzrok tome je najcesce prasina, ili strucno zaustavljanje propelera olovkom, kao sto to radi kolega ddz. I samo dodirivanje prstom dok radi moze malo da ga izbaci i da pocne elipticno da se vrti.
Resenje ili barem pokusaj da resis to (a da ne kupujes novi ventilator) je da prvo usisas ventilator ili da ga izduvas, i zatim da skines nalepnicu i da sipas najfinijeg masinskog ulja (Nikako jestivog, mozda je za tebe jestivo, ali za ventilator nije). Ako ovo ne pomogne onda kupuj novi ventilator. Sto se UPS-a tice, sve jedan ima peglac napona, jer da nema ostetila bi se bateija koju puni, a to nije u cilju, ti peglaci napona, tj peglaci pikova su jednostavne sprave (citaj jednostavne za napraviti i ne kostaju puno) tako da postoje i u low budget varijantama UPS-ova. A inace tvoj problem sa ventilatorom nije zbog pikova, i nema veze sa strujom, nego sa kvalitetom napajanja i kvalitetom ventilatora ugradjenog u napajanje. Preporuka: kupi chieftech napajanje i stavi u komp i ne da neces cuti ventilator nego ces misliti da ti je komp umro.
27. 08. 2006. | #17 |
majstor
Wrote a book
|
Mnogi savjetuju da se napajanje bezobzira crklo ili ne mjenja svakih godinu-dvije. Zasto? Napajanje ne kosta puno (pored flopija i CDrom-a najjeftinija komponenta) a svojim loshim radom moze da osteti mnogo vaznije i skuplje dijelove, a opet je direktno povezano na iste
|
27. 08. 2006. | #18 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
za pocetak ce biti sasvim dovoljno da kupi naprosto nov ventilator, to je trosak reda velicine 2 pica u gradu... a ko kupuje nov komp definitivno kvalitetno napajanje (kao chieftech) je izuzetno bitna stvar, koja vredi svake pare. Jeftina memorija + lose napajanje su IMHO krive za bar pola pucanja windowsa i smrzavanja kompa na koje se toliko ljudi zali...
27. 08. 2006. | #19 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Citat:
Za kvalitetna napajanja se raspitaj na Benchmarku. Ja sam na preporuku uzeo LC Power (beše oko 60e). Stvarno vredi...
activeCollab - Project Management and Collaboration Tool iz domaće kuhinje | area51.rs - Blog Poslednja izmena od Ilija Studen : 27. 08. 2006. u 17:13. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SMS/MMS to email servis | Aleksandar.Ilic | Komunikacije | 5 | 29. 04. 2010. 07:02 |
watchdog web servis | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 5 | 25. 09. 2009. 19:23 |
Besplatan RSS mix servis? | Peca | Web aplikacije, web servisi i software | 3 | 21. 02. 2007. 22:53 |
Pay Per Post servis | zokiii | Marketing i SEO | 24 | 13. 01. 2007. 03:38 |