26. 09. 2006. | #1 | |
Domagoj Horvat
Expert
|
Override register globals...
ako ikad iko naidje sa slicnim problemom, neka ne izgubi zivaca i vremena ko ja danas...
alzo... dobio na instalaciju neki prastari CMS koji radi samo sa register_globals=on. da stvar bude interesantnija, instalira se na php/MySQL 5/5 i Apache 2 (koji za php_flag u .htaccess vraca Server Error)... i nakon lutanja i googlanja, ispade ovaj komadic koda koji dodan u npr. config (kojeg inkludaju sve skripte aplikacije) rjesava stvar: Citat:
26. 09. 2006. | #2 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Ovo treba zakonom zabraniti. Mislio sam da su diskusije na ovu temu zatvorene pre dve godine?
26. 09. 2006. | #3 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ma daj, ne znam da li sam nesto propustio, ali koliko se razumem u medicinu ovo:
PHP kôd:
Edit Ah, ipak ne ... PHP_INI_PERDIR @Ilija Ne bi mi verovao koliko se starih aplikacija/sajtova vrti jos uvek live, a nemaju svi volje/novca da ispravljaju taj kod. Poslednja izmena od dinke : 26. 09. 2006. u 22:14. |
26. 09. 2006. | #4 | |
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
@Ilija sorry, nisam ovo mislio stavit kao diskusiju jer je o ovome receno sve i preko vise toga. nego bas ovo sto dinke kaze, naleti se na takav slucaj i onda razbijaj glavu sta ces -> smisljat/trazit ovakva rjesenja ili prepisivat varijable u par hiljada linija koda. al ko sto rekoh, namjera mi nije bila diskusija nego cisto arhiviranje jednog konkretnog slucaja ako ikad ikome bude zatrebalo. that's all
26. 09. 2006. | #5 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Opušteno. Shvatam i zašto si postavio temu, a i da imaju tone koda koji još uvek koristi tehnike koje su odavno "obeležene" kao zastarele ili potencijalno opasne.
Btw, postoji par načina kako da umetneš promenjive u globalni scope - ekstraktovanjem promenljivih dok si u njemu (što si ti i uradio) ili da ih umetneš u $GLOBALS niz. Iako nije diskusija ipak savet: ne radite to. Što čistiji globalni scope to je lakše, posebno ako su u pitanju složenije aplikacije koje treba održavati na duže staze.
26. 09. 2006. | #6 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Btw, Apache2 obicno vraca "internal server error" ako php podesavanja u .htaccess fajlu ne uokviris sa <IfModule ... na primer :
<IfModule mod_php5.c> php_flag register_globals on </IfModule> |
27. 09. 2006. | #7 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
mnogo jednostavno
PHP kôd:
|
|