Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 12. 2006. | #11 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Kod samog sklapanja strane, DW mnog pomaze vizuelnim editorom jer "grube radove" odradis mnog brze na taj nacin.
Ono sto je mnogo korisnije to je sto DW mnogo pomaze kod azuriranja. Umesto da kopas po kodu, u vizuelnom editoru prosto kliknes misem na mesto koje zelis da menjas a on ti namesti kursor u kod bas tamo gde treba i jos ti odmah otvori stil i druge parametre vezane za element koji editujes. Kod objekata koji imaju mnogo raznih opcija, mnogo je lakse kada imas unapred pripremljen dijalog za jihovo podesavanje umesto da moras sve rucno... Ja se od DW ne odlepljujem samo iz razloga sto nisam jos nasao nikakav editor koji kao on lepo radi sa UTF-8, tako da sam prinudjen da korsitim Notepad.
18. 12. 2006. | #12 | ||
profesionalac
Professional
|
Malo odlazimo OT, but...
Citat:
Onda sam pristao nekako da prebacim *nix navike i na Win i preshao na gVim 7 i na Win-u. Nisam imao problema sa UTF-om. Trenutna koder-kombinacija poznata kao "stick your palms to keyboard" je gVim+Launchy+TotalCommander Citat:
Feature set tog editora nije hard-kodovan, i nije "standardan", tako da mozhe da bude slim kao Notepad, ili artiljerija kao Emacs, kako god zhelish, zavisno od bundle-ova. Jedino shto TM ima hardkodovano u pozadini je genijalan "context-sensitive" sistem (neshto kao CSS selektori) koji prepoznaje kontekst trenutnog bloka, sve ostalo je u bundle-ovima. TextMate je prvo parche softvera koje sam kupio bez razmishljanja. Ima nekih sitnih mana (undo slovo-po-slovo, recimo, annoying!) ali je naslov "the missing text editor" sasvim sasvim opravdan. Jednom kad se naviknesh na bundle-ove necesh moci bez TM-a. Pogledaj samo screencast blogging bundle-a za mali primer shta sve mozhe da se postigne u TM-u. |
||
19. 12. 2006. | #13 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
@cvele: od relativno skoro uskoro cu da predjem totalno na isti ...
a bNasty je odgovorio jako lepo u vezi text mate-a
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Linux knjiga | sH@DoW | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 17 | 14. 12. 2009. 20:55 |
SVN klijent za Linux | dootzky | Linkovi | 6 | 06. 11. 2009. 12:56 |
dobar PHP IDE, ali za Linux? | dootzky | Web aplikacije, web servisi i software | 21 | 15. 01. 2007. 20:23 |