|
Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
|
Alati teme | Način prikaza |
19. 12. 2006. | #11 | |||
član
Certified
Datum učlanjenja: 31.01.2006
Hvala: 0
3 "Hvala" u 2 poruka
|
Kompetencije
Citat:
Ovaj primer je za party iz 1996te. Jedna stvar je kad neko ne zna da radi i to lepo kaze, moze uvek da se nauci. Druga stvar je kad neko ne zna i jos hoce drugima da objasnjava kako se radi, to je vec bezobrazluk. Dragan im je lepo dao resenje za okrugli sto u jednoj recenici: Citat:
|
|||
19. 12. 2006. | #12 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Vrhunska tehnička realizacija nije garant uspeha tako da na mnoge projekte ne bi trebati iz perfekcionističkog developerskog ugla (postoje tone sajtova za koje bi web developeri rekli da su loše realizovani, ali oni i dalje prave dobre pare). O kompetenciji učesnika neću pošto znam samo jednog, a za osale prvi put čujem, ali ono što nama generalno treba je veći broj korisnika interneta i da mogu da se obrću pare na njemu. Bez toga nema svrhe pričati o bilo čemu drugom IMO.
19. 12. 2006. | #13 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Ja vjerujem da ovi ljudi imaju sta da kazu, mozda je samo naziv teme malo neprilagodjen sastavu.
|
21. 12. 2006. | #14 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
|
kako je bilo
ljubaznošću kolegicine Ivane Ristić (novinar Mobilnog i e magazina) prenosim njen izveštaj sa skupa
Društvo za informatiku Srbije i Privredna komora Srbije Kako unaprediti kvalitet domaćih veb sajtova? Poslednje dekade decembra u Privrednoj komori Srbije Udruženje informatičke delatnosti organizovalo je okrugli sto na temu: Kako unaprediti kvalitet domaćih veb sajtova? Učesnici ove debate bili su Lazar Bošković, predstavnik „Agi PROP“ marketinške agencije, Srđan Atanasijević iz „Hermes Softlab Srbija“, mr Darinka Ivaneža ispred kompanije „YUBC“ kao i gospodin Šuljagić, pomoćnik ministra za nauku koji je odgovarao na pitanja. Nikola Marković, predsednik Društva za informatiku Srbije i voditelj debate istakao je na početku da u Srbiji trenutno postoji 40.000 veb sajtova. Takođe e-mail saobraćaj u 2006. porastao je u odnosu na prethodnu godinu za 100%. Marković je zaključio da se kod nas internet slabo koristi za kvalitetno pretraživanje i poslovanje i da je između ostalog tribina organizovana kao podstrek kvalitetnijem razvoju veba. U prilog ovoj tvrdnji govorio je i Bošković iznevši rezulate istarživanja po kojem su najpopularniji na internetu erotski i muzički sadržaji a seks je kao najčešće ukucavanu reč na pretraživačima zamenila reč - oglasi. „Sto pedeset hiljada okrenutih stranica na sajtu mesečno je parametar dobre posećenosti, ne otvorenih, već okrenutih stranica! Neke od karakteristika dobre internet prezentacije su pre svega da znate na kom ste sajtu, zatim dobar dizajn i želja da ponovo „posetite“ taj sajt. Izuzetno su važni i dobra produkcija, dobra promocija, vizuelni identitet i tehnologija ali pre svega toga važan je sadržaj koji mora biti logično strukturiran i redovno ažuriran“, bio je izričit Bošković. U daljem izlaganju dodao je da kada se govori o funkcionalnosti nekog sajta mora se misliti na brzinu učitavanja, preglednost navigacije i optimizaciju kao prioritetima što se ovog segmenta tiče. Sve više se u svetu informacionih tehnologija govori o marketingu na internetu. Na ovu temu diskutovao je Srđan Atanasijević iy kompanije Hermes Soft - labs. On je istakao da Internet više ne služi samo za reklamiranje već je postao i novo prodajno mesto – filijala. „Internet je postao svetsko tržište sa mogućnošću umrežavanja, segmentacije tržišta i poslovanja u vidu e-marketinga. Postoje četiri svrhe korišćenja interneta, i to su: razvoj brenda, stvaranje prihoda, smanjenje troškova i podrška kupcima pre i posle prodaje“, objasnio je Atanasijević. Mr Darinka Ivaneža istakla je da se produktivnost sajtova može poboljšati na više načina i tome se svakako mora težiti. Kao repere za ovaj cilj nabrojala je lokacije relevantnih informacija, lakoću korišćenja, smanjivanje zakonskih obaveza i pristupačnije tehnike za korišćenje. U toku zaključivanja debate raspravljalo se još i o još uvek aktivnom yu internet domenu čiju je promenu Šuljagić najavio do sredine sledeće godine kao i o Zakonu o elektronskom potpisu za koji su podzakonska akta već donešena. S obzirom na to da bruto nacionalni dohodak od 4.400 $ po glavi stanovnika Srbiju smešta u nerazvijene zemlje svi učesnici su se složili da se kao i u ostalim domenima mora puno raditi na unapređivanju kvaliteta domaćih veb sajtova. Mora se uspostaviti preko potrebna standardizacija i pojačati komunikacija između naručioca i dizajnera kako bi rezultat postao kvalitet u rangu sa svetskim.
21. 12. 2006. | #15 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Hehe sad sam tek video: Srđan Atanasijević, "Hermes Softlab Srbija", on mi je predavac na vts
21. 12. 2006. | #16 |
kockar
Qualified
|
Moram da priznam da je osetno bolje posle ovog poslednjeg okruglog stola. Cenim da nam treba jos jedan i bice sve u redu.
|
21. 12. 2006. | #17 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Nije učestovao Steva Majstorović?
|
21. 12. 2006. | #18 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
|
nije
Miloje
21. 12. 2006. | #19 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Šteta. Steva je čovjek iz komjunitija koji je godinama u ovom poslu i ima osobinu da odlično predvidi trendove u budućnosti...
|
22. 12. 2006. | #20 |
novi član
Na probnom radu
|
Da, nisam bio prisutan...
Sticajem okolnosti, informacija o tačnom mestu i vremenu dešavanja nikad nije stigla do mene, kontaktiran jesam ali na nekom načelnom nivou... slučajno sam na Markovom blogu video ovu diskusije i mene tu najavljenog... Izvinjavam se u ime organizatora (i moje, ako je potrebno). Ja se ne ljutim... imao sam ionako previše obaveza.
Ali 'ajd kad sam se već javio ovde. Baš me zanima šta DPT ekipa misli o sledećem stavovima: 1. Seminari i sajmovi... je li to prevaziđeno? Osim prilike za verbalni kontakt i žive prezentacije (recimo proizvoda) koji su drugi benefiti? 2. Maštam o domaćem seminaru tipa "Tips & Tricks" ili "Know How", gde bi dobro plaćeni gurui "u dubinu" izgurali neku temu (npr. WM vs Symbian ili CSS preporuke ili "hands on" popularnih JS biblioteka ili kako pisati Concept book ili kako pisati feature listu ili kako analizirati klijentov zahtev). Ne bi pričali na temu "šta" (to svi znamo), nego "kako" - "sažvakano". Za mene lično bi bilo odlično da za 30-40 minuta dobijem informacije koje je neko prikupljao, sistematizovao i bojio svojim iskustvom barem nekoliko nedelja (i za to bio plaćen)... to bi za mene bila vrednost i ja bih to ozbiljno platio (i mojim zaposlenima), odnosno učestvovao "u deljenju ovakvih troškova". Može li to proći u domaćoj/regionalnoj IT zajednici? |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
PC Press TOP50 domaćih sajtova | blogowski | Web site, dizajn i multimedia | 85 | 03. 02. 2009. 15:11 |
Proglaseno 8 najboljih sajtova u Srbiji, Ovih 8 sajtova ce reprezentovati nasu zemlju | Miloje Sekulic | Linkovi | 3 | 10. 08. 2007. 12:08 |
Kvalitet studija u Srbiji | Dragan Varagić | Opušteno | 24 | 15. 11. 2006. 14:37 |
Nova zabava - rejting domaćih sajtova prema Netcraft.com | Dragan Varagić | Marketing i SEO | 22 | 16. 09. 2006. 03:38 |