DevProTalk

Forumi IT profesionalaca
web development, web design, e-business, SEO


Idite nazad   DevProTalk > Web development i web aplikacije > PHP
Beach Wedding Dresses - Looking for the Wedding Dress? Here, 1dress.co.uk stunning collection of beach wedding dresses is just what you are looking for.
charles wang

PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR

Odgovori
 
Alati teme Način prikaza
Staro 16. 01. 2007.   #1
Kenny
novi član
Na probnom radu
 
Datum učlanjenja: 19.11.2006
Poruke: 17
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
Kenny is on a distinguished road
Default (Smarty) Problem - kategorije, forumi

pozdrav.

u forum.php imam:
PHP kôd:
<?php
    $smarty 
= new Smarty;
    include (
"zabranjen_pristup.php");
    include (
"config.php");
    
    
// KATEGORIJE //
    
    
$kategorije = array();
    
    
$kat mysql_query("SELECT * FROM kategorije ORDER by 'lista' ASC");
    while(
$a=mysql_fetch_array($kat)){

$kategorije[] = $a;

    }
    
    
$smarty->assign('kategorije'$kategorije);
    
    
    
// FORUMI //

// Uzimam id-eve kategorija bez arraya da ne bi bilo dole WHERE kategorija='Array' //

        
$kate mysql_query("SELECT id FROM kategorije");
    while(
$c=mysql_fetch_array($kate)){
        
        
$idkat $c["id"];
        


$for "SELECT * FROM forumi WHERE kategorija='$idkat' ORDER by 'lista' ASC";
$query mysql_query($for);

    while(
$b=mysql_fetch_array($query)){
        
$forumi[] = $b;


    }
    
    
    
    }
    

    

    
$smarty->assign('forumi'$forumi);

    
    
$smarty->display('forum.tpl');
u forum.tpl imam:
Kôd:
<table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="3">
  <tr>
    <td class="bgfooter">Forum menadžment</td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="31"><table width="100%" border="0" cellspacing="0" cellpadding="3">
      <tr>
        <td width="54%" class="bgfooter">Dobrodo&scaron;ao u forum menadžment.  </td>
        <td width="27%" bgcolor="#D5ECFF"><a href="#" class="meni">Kreiraj novu kategoriju </a></td>
        </tr>
    </table></td>
  </tr>
  <tr>
    <td height="25"><table width="100%" border="0" cellspacing="2" cellpadding="4">
      <tr>
      
              <td width="34%" height="25" class="bgfooter" align="center">Ime kategorije/foruma i opis </td>
        <td width="17%" class="bgfooter" align="center">#</td>
        <td width="17%" class="bgfooter" align="center">#</td>
        <td width="12%" class="bgfooter" align="center">Gore / dole</td>
        <td width="20%" class="bgfooter" align="center">Opcija</td>
      
          {foreach from=$kategorije item=sta}      </tr>
      <tr>
     
       
        <td class="bgfooter">{$sta.naziv}</td>
        <td class="bgfooter" align="center">Edituj</td>
        <td class="bgfooter" align="center">Obri&scaron;i</td>
        <td class="bgfooter" align="center">Gore / dole </td>
        <td class="bgfooter" align="center">Dodaj moderatora </td>

          {foreach from=$forumi item=sta}      </tr>

      <tr>   

        <td bgcolor="#EAEAEA">{$sta.naziv}<br>
        <span style="font-size:11px;">{$sta.opis}</span></td>
        <td bgcolor="#EAEAEA" align="center">Edituj</td>
        <td bgcolor="#EAEAEA" align="center">Obri&scaron;i</td>
        <td bgcolor="#EAEAEA" align="center">Gore / dole</td>
        <td bgcolor="#EAEAEA" align="center">Dodaj moderatora </td>
        </tr>{/foreach}        {/foreach}

    </table></td>
  </tr>
</table>
ispisuje mi sve forume u sve kategorije, što ne bi trebalo, u čemu je problem.
Kenny je offline   Odgovorite uz citat
Staro 16. 01. 2007.   #2
dee
Domagoj Horvat
Expert
 
Avatar dee
 
Datum učlanjenja: 24.07.2006
Lokacija: Zagreb
Poruke: 502
Hvala: 22
10 "Hvala" u 8 poruka
dee is on a distinguished road
Pošaljite ICQ poruku za dee
Default

ne moze tako...

treba ti PHP skripta koja ce ti kategorije razvrstane po forumima stavit u Array a taj array ces proslijedit template fajlu. i nakon toga, bilo pomocu foreach bilo pomocu section prikazati nested strukturu...

znaci, ili

http://smarty.php.net/manual/en/lang...on.section.php

ili

http://smarty.php.net/manual/en/lang...on.foreach.php


(oba imaju dio o multi-dimensional arrays)
__________________
postoje ludosti bez kojih je nemoguce ljudsko dostojanstvo
dee je offline   Odgovorite uz citat
Staro 16. 01. 2007.   #3
Kenny
novi član
Na probnom radu
 
Datum učlanjenja: 19.11.2006
Poruke: 17
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
Kenny is on a distinguished road
Default

Nisam te baš najbolje razumio. Evo dole sam u komentare napisao zašto je šta.

pozz.


Isječak PHP koda:

PHP kôd:

 
// KATEGORIJE //
    
    
$kategorije = array();
    
// EVO OVDJE SELEKTUJE SVE KATEGORIJE I ŠALJE IH U ARRAY. //
    
$kat mysql_query("SELECT * FROM kategorije ORDER by 'lista' ASC");
    while(
$a=mysql_fetch_array($kat)){

$kategorije[] = $a;

    }
    



    
$smarty->assign('kategorije'$kategorije);
    
    
    
// FORUMI //

// Uzimam id-eve kategorija bez arraya da ne bi bilo dole WHERE kategorija='Array' //

        
$kate mysql_query("SELECT id FROM kategorije");
    while(
$c=mysql_fetch_array($kate)){
        
        
$idkat $c["id"];
        
/* EVO OVDJE BEZ ARRAYA SELEKTUJE ID-EVE KATEGORIJA ZATO ŠTO KAD
BUDEM DOLE KORISTIO WHERE DA NE BI BILO: WHERE kategorija='Array' 
OVAKO BI TREBALO BITI OK */

$for "SELECT * FROM forumi WHERE kategorija='$idkat' ORDER by 'lista' ASC";
$query mysql_query($for);

    while(
$b=mysql_fetch_array($query)){
        
$forumi[] = $b;


    }
    
    
    
    } 
uopšte nisam razumio tvoju poruku.

Poslednja izmena od Kenny : 16. 01. 2007. u 18:56.
Kenny je offline   Odgovorite uz citat
Staro 16. 01. 2007.   #4
ivanhoe
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
 
Avatar ivanhoe
 
Datum učlanjenja: 18.10.2005
Lokacija: Bgd
Poruke: 5.320
Hvala: 104
1.940 "Hvala" u 579 poruka
ivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svimaivanhoe je ime poznato svima
Pošaljite poruku preko Skype™ za ivanhoe
Default

nism se bas udubljivao ali pokusaj za pocetak da radis ovako upit:
PHP kôd:
...
// FORUMI //

foreach($kategorije as $kat) {
        
$sql "SELECT * FROM forumi WHERE kategorija='$kat[id]' ORDER by 'lista' ASC";
        
$query mysql_query($sql);
        
        while( 
$b=mysql_fetch_array($query) ) {
              
$forumi$kat['id'] ][] = $b;
        }
//end_foreach 
a onda u smartiju radi ispis foruma unutar iste petlje za ispis kategorija
__________________
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done.
ivanhoe je offline   Odgovorite uz citat
Odgovori


Alati teme
Način prikaza

Pravila pisanja
Možete ne započinjati nove teme
Možete ne slati odgovore
Možete ne slati priloge
Možete ne izmeniti svoje poruke
vB kôd je Uključen
Smajliji su Uključen
[IMG] kod je Uključen
HTML kôd je Isključen
Pogledajte forum

Slične teme
Tema Početna poruka teme Forum Odgovori Poslednja poruka
Problem smarty i poseban lang fajl sa latinicnim prevodom i nasim slovima? MojNalog Sva početnička pitanja 7 06. 06. 2008. 15:13
CMS w/ Smarty, problem... krcko PHP 5 10. 04. 2007. 18:55
Forumi na MySQL websajtu Dejan Topalovic SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net 32 12. 01. 2007. 07:31
Smarty problem na OSX, browser otvara blank stranu mungos PHP 8 04. 07. 2005. 13:56


Vreme je GMT +2. Trenutno vreme je 19:27.


Blogodak - Domaci blogovi na jednom mestu Caught in a web - web dev blog
Powered by vBulletin® Verzija 3.6.8
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright © DevProTalk. All Rights Reserved.
Mišljenja, saveti, izjave, ponude ili druge informacije ili sadržaji nastali na Sajtu su vlasništvo onoga ko ih je kreirao, a ne DevProTalk.com, tako da ne morate da se oslanjate na njih.
Autori poruka su jedini odgovorni za ovakve sadržaje. DevProTalk.com ne garantuje tačnost, kompletnost ili upotrebnu vrednost informacija, stavova, saveta ili datih izjava. Ne postoje uslovi pod kojima bi mi bili odgovorni za štetu ili gubitak koji je posledica bilo čijeg oslanjanja na nepouzdane informacije, ili bilo kakve informacije nastale kroz komunikaciju između registrovanih članova.
Web sajt može sadržavati linkove na druge web sajtove na Internetu ili neke druge sadržaje. Ne kontrolišemo niti podržavamo te druge web sajtove, niti smo pregledali bilo kakve sadržaje na takvim sajtovima. Mi nećemo biti odgovorni za legalnost, tačnost ili prikladnost bilo kog sadržaja, oglasa, proizvoda, usluga ili informacije lociranim na ili distribuiranih kroz druge web sajtove, niti za bilo kakvu štetu nastalu kao posledica takvih informacija. DevProTalk.com drži i čuva druga prava vlasništva na web sajtu. Web sajt sadrže materijale zaštićene copyright-om, zaštitne znakove i druge informacije o pravu vlasništva ili softver. Članovi mogu poslatu informacije zaštićene pravima vlasništva njihovih nosilaca i ona ostaju zaštićena bez obzira da li su oni koji prenose te informacije to naveli ili ne. Osim informacija koje su u javnom vlasništvu ili za koje dobijete dozvolu, nemate pravo da kopirate, modifikujete ili na bilo koji način menjate, objavljujete, prenosite, distribuirate, izvršavate, prikazujete ili prodajte bilo koju informaciju zaštićenu pravima vlasništva. Slanjem informacija ili sadržaja na bilo koji deo DevProTalk.com, Vi automatski dozvoljavate i predstavljate garanciju da imate pravo da dozvolite DevProTalk.com ili članovima DevProTalk.com bespovratnu, kontinualnu, neograničenu, globalnu dozvolu da koriste, kopiraju, izvršavaju, prikazuju i distribuiraju takve informacije i sadržaje i da iz takvih sadžaja koriste bilo koji deo u bilo koje svrhe, kao i pravo i dozvolu da koriste gore navedene sadržaje. Svi zaštitni znakovi (trademarks), logotipi, oznake usluga, firme ili imena proizvoda koji se pominju na ovom web sajtu su vlasništvo kojim raspolažu njihovi vlasnici.