02. 02. 2007. | #1 |
Ivan Pavković
Qualified
Datum učlanjenja: 15.01.2007
Hvala: 42
16 "Hvala" u 16 poruka
|
highlight_string problemče
Imam neki text u kome se nalazi i PHP kod koji stavljam u okviru [kod] i [/kod] i skladištim u bazu.
Pre upisivanja u polje u bazi,zamenjujem sve oznake tipa [kod] i [/kod] odgovarajućim HTML tagovima. Hteo bih da PHP kod "propustim" kroz funkciju highlight_string() i istaknem sintaksu. E sad,kako celo to polje prikazujem sa echo $blabla['text'],kad funkciju stavim u bazu kao text ne prikazuje ništa (možda nisam našao odgovarajući način ?!). Pretpostavljam zato što je prosleđujem browseru (funkcija se vidi u source-u). Postoji li još neki način ili ću morati da ceo text "pustim" kroz regex pre prikazivanja? Poslednja izmena od centaur : 02. 02. 2007. u 13:02. |
02. 02. 2007. | #2 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
Ajde daj neki primer toga shto hocesh da uradish? U kom sorceu se vidi funkcija?!? Html?!?
02. 02. 2007. | #3 |
Ivan Pavković
Qualified
16 "Hvala" u 16 poruka
|
Recimo ovako:
PHP kôd:
PHP kôd:
E sad probam sa: PHP kôd:
Kada pogledam source u browseru,funkcija se vidi ali joj fali deo ');?> Celo to polje iz baze prikazujem sa echo $nesto['text']. |
02. 02. 2007. | #4 |
banned
Professional
Datum učlanjenja: 04.06.2005
Hvala: 0
738 "Hvala" u 83 poruka
|
npr.
Kôd:
<?php $text = 'bla bla bla [kod] <?php $v = \'bla\'; echo $v; ?> [/kod] bla bla'; $pattern = "|\[kod\](.*?)\[/kod\]|s"; echo preg_replace_callback($pattern, create_function('$m', 'return highlight_string($m[1], true);'), $text); ?>
02. 02. 2007. | #5 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
pa naravno da se to nece izvrsiti... ti php kod tretiras kao string...
prvo moras da izvuces deo teksta, da ga provuces kroz fju pa oda da ides dalje... mada nije preporucljivo da to radis pre upisa u bazu... sta ces da radis za god dana kada budes hteo da menjas highlite engine ? |
02. 02. 2007. | #6 |
Ivan Pavković
Qualified
16 "Hvala" u 16 poruka
|
@cvele
Pretpostavio sam da je tako.Zato sam i napomenuo da ga prikazujem sa echo $text Hteo sam da izbegnem "riljanje" po velikom textualnom polju sa regex. Sad ću da probam sa njima. |
02. 02. 2007. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
jel zna neko neki dobar javascript syntax-highlighter? Po mogucstvu da podrzava vise jezika..
02. 02. 2007. | #8 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Citat:
Pogledaj šta sam bookmarkovao od highlighter rešenja: http://del.icio.us/ilijastuden/syntax Druga dva highlightera su PHP biblioteke pod GPL licencom (ako ti je licenciranje bitno i da sve bude "čisto" izbegni jer može da bude problema ako ih budeš koristio ne GPL projektima). Prvo rešenje (JS) je LGPL tako da nema tih problema.
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 03:28 |