20. 01. 2007. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Visited linkovi...
Da li su mrtvi i da li imaju smisla u web apliacijama (uz specijalan slučaj poslovnih aplikacija tipa intraneti, project management alati, webmail aplikacije, SCM alati etc)?
I malo produbljenje diskusije ako je neko zainteresovan: preporuke za stilizovanje linkova na sajtovima i u web aplikacijama.
20. 01. 2007. | #2 |
Designer guy
Wrote a book
|
Na sajtovima su "a must", ali u aplikacijama mislim da nemaju mesto. Ja lično kada radim UI za aplikaciju ne stilizujem :visited pseudoklase, tj. stilizujem ih isto kao i :link.
|
20. 01. 2007. | #3 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Uvek moze da zatreba da vidis da li si neki link otvarao ili ne.
20. 01. 2007. | #4 | |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Citat:
Na primer, zamisli Whats new stranicu koja lista sve novotarije od tvoje zadnje posete. Kriterijum za izvlačenje podataka je prilično jednostavan - svi objekti postovani od Jan 20th 2007 i to ne bi trebalo menjati (npr, da izbacuješ stvari iz listina kad ih posetiš). Tu recimo vidim smisao visited linkova. Uglavnom, moje je mišljenje da ne treba biti isključiv pri korišćenju visited linkova u web aplikacijama već se orijentisati prema konkretnom slučaju. Čak i unutar same aplikacije na nekim stranicama imaju smisla dok su na drugim apsolutni višak. S druge strane, skoro niko ih ne koristi... Zato sam pitao da li su mrtvi ili devloperi imaju pametnija posla nego da misle o visited linkovima.
20. 01. 2007. | #5 | |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Citat:
20. 01. 2007. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
visited linkovi su vrlo korisni kad ima puno linkova koji se ne koriste cesto (pa je zgodno znati sta si vec procitao). Jedan primer je recimo TOC u nekom manual-u ili how to dokumentu...svidja mi se da znam koja sam poglavlja prosao.
Ali su zato samo smetnja za kratke liste linkova koje se cesto koriste, tipa menija..
20. 04. 2007. | #7 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.04.2007
Hvala: 6
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Zaboravih kad sam zadnji put koristio klase za (i uopste) visited linkove.
Kao sto neko rece obicno mi izgedalju isto kao i :link. |
20. 04. 2007. | #8 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Slažem se sa Draganom i Peđom. Visited linkovi su "a must". Što se preporuke tiče, treba konsultovati stručnjake koji su radili istraživanja. Ja lično mislim da ne bi trebalo da se suviše razlikuju od običnih linkova, da ih ljudi ne bi mešali sa običnim tekstom, a i da bi se bolje estetski uklopili. Mislim da je druga boja, ili druga nijansa sasvim ok rešenje.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Custom PHP skripta i SEF linkovi | tesic | PHP | 15 | 04. 11. 2010. 20:55 |
Bitni DPT linkovi | Peca | Opušteno | 7 | 08. 01. 2009. 01:54 |
Back linkovi , gde su? | Raz | Marketing i SEO | 6 | 04. 03. 2008. 01:33 |
ORDER BY visited DESC pa nesto tamo | Blood | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 3 | 12. 03. 2007. 18:51 |