|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
04. 05. 2007. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 08.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Upit za ime indeksa (Key_name) za odredjeno indeksirano polje?
Zdravo!
Potrebno mi je da za odredjeno indeksirano polje dobijem ime indeksa. Kojim upitom to da izvedem? Postoji upit "SHOW INDEX From Table_Name" ili SHOW KEYS From Table_Name", ali oni vracaju sve indekse za datu tabelu. I ne samo to, nego jos i 11 drugih podataka (meni u ovom slucaju nepotrebnih). Takodje bi mi bilo od koristi ako bi recimo rezultat upita bio spisak samo imena svih indeksiranih polja i imena indeksa. Hvala Vam svima unapred na predlozima. |
04. 05. 2007. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ne znam konkretno za mysql, ali u većini baza na istom polju možeš imati više od jednog indeksa. Što ti je problem da isparsiraš rezultat SHOW INDEX i izvadiš šta ti treba?
|
04. 05. 2007. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Imas i Key_name i Column_name ... imas sve sto ti treba, ni ja bas ne razumem zasto je problem "visak informacija"?
04. 05. 2007. | #4 |
Python Ambassador
Master
|
Off Topic: Eh, šta bih ja dao da mi višak dobijenih informacija bude najveći problem
04. 05. 2007. | #5 |
old school
Professional
|
Kôd:
SELECT index_name FROM INFORMATION_SCHEMA.STATISTICS WHERE table_name = 'ime_tabele' AND table_schema = 'ime_tvoje_baze' AND column_name = 'ime_zeljene_kolone';
04. 05. 2007. | #6 |
novi član
Datum učlanjenja: 08.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Mislio sam da postoji upit koji moze da vrati samo ime indexa, nesto me mrzelo da parsujem.
OK, hvala Vam svima. |
04. 05. 2007. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
hmm, pa recimo show index from tabela where Column_name='pera'; ti vraca samo indexe na zadatoj koloni
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
LONGTEXT mysql polje | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 6 | 27. 03. 2009. 04:33 |
Složen MySQL upit | Marko Medojevic | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 2 | 03. 11. 2008. 22:05 |
mysql upit | pele | Sva početnička pitanja | 1 | 14. 08. 2007. 06:13 |
Nezgodan upit | Pedja | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 16 | 28. 03. 2006. 18:49 |