20. 05. 2007. | #1 |
Domagoj Horvat
Expert
|
bigspy backend
http://labs.digg.com/bigspy/
imam slican zahtjev za napravit. dakle, kada korisnik napise novi tekst (ili je neki tekst dobio novi glas, ili, itd itd...), on se pojavljuje u listi na vrhu. kako ovome pristupiti? ideje? cisto generalno...
20. 05. 2007. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Hint: AJAX
20. 05. 2007. | #3 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Načelno, realizacija je samo flavour web-chata.
|
20. 05. 2007. | #4 |
Domagoj Horvat
Expert
|
moze li malo detaljnije?
konkretno, kako flash 'gleda' kad se pojavljuje novi tekst?
21. 05. 2007. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Klijent svakih XX (mili)sekundi salje serveru poziv tipa: "ima li neki novi podatak za prikazati"?
Server odgovara "Nema". I opet: "Nema". I onda "Nema pa nema". Odjednom se desi da ima. I server kaze: "Ej stani, imam nesto za tebe". Klijent onda kaze "Super, hvala, sad cu ga prikazati". I tako ukrug. Sve ostalo su nijanse.
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 21. 05. 2007. u 01:40. |
21. 05. 2007. | #6 |
Knowledge base
Wrote a book
131 "Hvala" u 82 poruka
|
A valjda ti je jasno da za praksu moras da se pomucis.
21. 05. 2007. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
mislim da ovo preko digg-a funcionise preko XML socket-a ....
postoje x nacina da se ovo resi
21. 05. 2007. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
nisam siguran da je konstantno cimanje servera idealno resenje... ovakve stvari su pre za COMET tehnologiju sa socket serverom... otvoris konekciju i drzis je otvorenu, i kad se nesto pojavi server salje klijentu podatke.. ovo nije zgodno za klasican setup sa apachom ukoliko ima vise od 40-tak klijenata istovremeno, ali zato je super ako postoji mogucnost za zaseban socket server (ili lighttpd sa comet modulom, cini mi se da je tako nesto najavljeno da se pravi..)
21. 05. 2007. | #9 | ||
Domagoj Horvat
Expert
|
Citat:
Citat:
eto ivanhoe rece (tnx) drzanje otvorenog socketa i slusanje...to mi zvuci kao dobra ideja... ima li mozda jos neki prijedlog?
21. 05. 2007. | #10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
pa ako imalo poznaješ XMLSocket() u Flashu nece biti problema ... stvar je već do same realizacije ...
serverski deo možeš da rešiš čak i preko php-a ... što ne preporučujem ako je iole zahtevniji klijent
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ti si backend / frontend developer? Odlično! Možda baš tebe tražimo! | istok | Poslovne ponude i zapošljavanje | 22 | 26. 02. 2007. 19:32 |