27. 05. 2007. | #1 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Klima uredjaji
Da li imate preporuku za klimu do 250 evra a da nije nesto bucna? Kakva je Neo marka za klima uredjaje? Drugarica ima Fuego, kaze da nije los, a pored poznatih marki drug mi je preporucio Galanz.
Procitao sam informacije u vezi klima uredjaja ali bih voleo da cujem i neke vase savete o tome sta treba znati o klima uredjajima, gde najbolje postaviti, odrzavanje (da li je dovoljno jednom godisnje), sta je zdravije imati klimu ili nemati je ?
Flirtic.rs - social dating baziran na testovima i anketama | Karike.com - upoznaj nove osobe Poslednja izmena od Dejan Bizinger : 27. 05. 2007. u 00:17. |
27. 05. 2007. | #2 | |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Ako trazis nesto kvalitetno preporucio bih panasonic |
|
27. 05. 2007. | #3 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Ja sam se naslušao lepih priča o Galanz klimama, tako da i ja planiram da je nabavim u ovoj sezoni.
Sa klimom iz tog cenovnog ranga bitno je da provetravaš redovno prostoriju, filter bi trebalo da se pere na dve nedelje (heh, a hdd bi trebalo da se bekapuje svakog vikenda ), razlika između spoljašnje i unutrašnje temperature ne bi trebalo da bude preko 5 stepeni (klima ne može da izvuče 18 stepeni, samo troši struju za džabe, a i nije zdravo šokirati tako organizam). Godišnje održavanje se svodi na to da ti majstor poprska hladijator antibakterijskim sredstvom, i da proveri da li je nivo freona (ili koji je gas već unutra) u redu, tj. da nije nešto iscurelo u međuvremenu. Znam klimu koja radi već sedam godina bez ijednog servisa, ne buni se. |
27. 05. 2007. | #4 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 22.06.2005
Hvala: 14
30 "Hvala" u 19 poruka
|
Pogledaj Midea klime, i to seriju iz ove godine (cena je oko 320e sa ugradnjom, verovatno ima i jeftinije), kada sam kupovao klimu prodavac mi je otvarao spoljnu jedinicu pa mi se midea ucinila kao najpristojnije odradjena a i prodavac je imao reci hvale . Sto se garancije tice obicno je oko 5-7 godina ali je uslovljena da svake godine obavis servis (oko 25e) - Mada mislim da to nije preko potrebno nego samo na taj nacin obezbedjuju sebi redovne prihode ....
Sto se postavljanja tice, to u mnogome zavisi od rasporeda prostorija a monteri ce ti sigurno predloziti najoptimalnije mesto ... |
27. 05. 2007. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja sam uzeo Midea prosle nedelje za office - so far so good
Kod kuce sam uvek uzimao Tadiran, prosle godine sam uzeo Carrier. Izuzetno sam zadovoljan sa obe klime, tadirane ne bih ni menjao nego kako sam bio podstanar i selio se svake 2 godine, umesto da placam skidanje / namestanje, jednostavnije mi je bilo da ostavim/prodam klimu vlasniku stana a ja sebi u novom stanu uzmem novu.
27. 05. 2007. | #6 |
Igor Marinović
Expert
|
Ja sam isto pazario Mideu za kancelariju i kucu, zadovoljan potpuno. Bio je odlican topic na [es] o klimama, gde je lik objasnjavao sve potanko za Mideu, da je to kvalitetna firma koja potice iz Kine, da ima elektroniku od (... panasonica? zaboravio ...) a mehaniku od ( ... isto zaboravio ...) i jos pojedinosti.
Na kraju je rekao poentu: pazi, nisam ja nikakav strucnjak za klime, ali kod nas jednostavno mora ovako: covek mora da postane strucnjak za nesto sto kupuje da bi bio siguran da mu nece crknuti nakon par nedelja.
28. 05. 2007. | #7 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 06.10.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
http://www.akcenat.info Poslednja izmena od Aleksandar Marković : 28. 05. 2007. u 12:56. |
28. 05. 2007. | #8 |
član
Certified
|
Kupi mercedes od klime: Dainken!
U offficu rade vec 10 godina skoro bez prekida. U to vreme su kostale oko 3500$ sada su mislim oko 400 - 500E... Kuci imam Kopernikus, dvanaesticu, kojom sam sasvim zadovoljan a zimi mi je sljakala i za dogrevanje kad nije bilo parnog grejanja. Sve u svemu gledaj da ima i jonizator jer mislim da je ok stvar! Pozdrav |
28. 05. 2007. | #9 |
Damir Trninic
Expert
Datum učlanjenja: 23.04.2006
Hvala: 42
63 "Hvala" u 44 poruka
|
Danas sam ugradio Midea CSU-12HHAA. Posto imamo malo dete, mislim da necemo otkriti koliko dobro moze da rashladi ceo stan, ali prema preporukama, specifikaciji i mom utisku, i spoljna i unutrasnja jedinica su dosta tihe. Cena sa ugradnjom 24500.
30. 05. 2007. | #10 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ajd da ne citam onu kilometarsku temu na ES-u ... Treba mi preporuka klime za stan (12-tica). Moguci izbor su Housel, Midea i LG.
|
|
|