|
Web site, dizajn i multimedia Galerija web sajtova, recenzije i kritike. Svaka nova tema zahteva odobravanje pre prikazivanja |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 06. 2007. | #1 |
Moderator
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 71
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Razgovori.com - video podcasting sajt
Danas je zvanicno lansiran prvi opsti video podcasting sajt u Srbiji i jedan od prvih u regionu - Razgovori.com
Ima dosta da se radi na sajtu, dodavanje SMS i telefonskog servisa, ono sto je najbitnije za pocetak su intervjui sa poznatim licnostima kao i ankete na ulicama. Prvi intervju je uradjen sa Bruce Sterlingom, jednim od najpoznatijih sci-fi pisaca na svetu a pise i svoj bloga na Wired-u. Vrlo brzo cemo staviti i video intervju sa Cory Doctorowim, jednim od osnivaca najpoznatijeg bloga na svetu BoingBoing. Tim koji je ukljucen u Razgovori.com projekat: Marko Malbaša (Project manager), Dušan Kaličanin (Project manager), Zlatko Grušanović (Video editor), Tamara Đukanović (Novinarka), Igor Đukanović (Kamerman) i moja malenkost
19. 06. 2007. | #2 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
"pravi, pravi, jedini, originalan..." - ako ćemo pravo, ovo nije video podcasting, ovo je selekcioni embed YouTube sajt, što je i većina drugih današnjih Web lokacija koja embeduje video sadržaje sa ovog ili drugih servisa.
19. 06. 2007. | #3 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
|
U pravo znacenju podcastinga nije ali bice i to uskoro. Taj termin je usao u praksu svuda u svetu za audio/video sadrzaje.
19. 06. 2007. | #5 |
Moderator
Wrote a book
175 "Hvala" u 58 poruka
|
Koristi se podcasting i za video pa se kaze video podcasting, vpod ili slicno Ima i jedan servis koji se upravo tako zove vpod.tv Drugi sajt ima isto pod u imenu podtech.net Ali hajde da sada ne definisemo sta je podcasting i kada se koristi
Bice nekih i sa DPT-a na Razgovori.com
19. 06. 2007. | #6 |
133t
Master
|
ne znam kako se zove, al je ružno do zla boga....
|
19. 06. 2007. | #7 |
Designer guy
Wrote a book
|
Koliko ja znam termin podcasting se koristi i za video i audio zapise distribuirane na Webu.
Što se tiče dizajna, ovo je katastrofa, video sam kod Mungosa pre neki dan na blogu link i zgranuo se. Neki od programera sa DPT su pet u glavu za onog ko je dizajnirao taj sajt. Mislim no hard feelings, ali najiskrenije - katastrofa. Bilo koji generički WP template dizajn (kojih sam inače protivnik) je bolje rešenje od ovoga što stoji sada. |
19. 06. 2007. | #8 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
http://www.google.com/search?q=defin...en-US:official
ono sto je bitno je da postoji rss kanal da ja u mom omiljenom podcast playeru mogu da pratim feed
19. 06. 2007. | #9 |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Moram da kazem da je dizajn kao iz '93, angazujte nekog da vam odradi kvalitetan dizajn i prepoznatljiv logotip, pa tek onda nastavite dalje. CIsto dobronameran predlog, ovako ce vas malo ko uzeti za ozbiljno
Edit: http://razgovori.com/blog/2007/06/18/ - 500 Internal Server Error kada pokusas da izlistas blogove po datumu po kliku iz kalendara, na refresh radi oke. Edit2: Nekad radi, nekad je 500 error, nisam izvalio od cega zavisi. Poslednja izmena od zark0vac : 19. 06. 2007. u 16:03. |
19. 06. 2007. | #10 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
adsense i video | buksula | Marketing i SEO | 6 | 30. 09. 2007. 21:51 |
Sajt Ministarstva Informatike IMA SAJT! | Pedja | e-Business | 33 | 28. 08. 2007. 12:37 |
Video software | blogowski | Web aplikacije, web servisi i software | 5 | 05. 03. 2007. 20:29 |
The best ownage video ever | Ilija Studen | Opušteno | 12 | 29. 11. 2006. 19:28 |
Opera cudan bag -> quirksmode sajt prebacuje strict mode sajt u quirks u drugom tabu | bojan_bozovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 0 | 12. 02. 2006. 13:42 |