Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
18. 06. 2007. | #11 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
inace i Wordpress je presao na jQuery odnedavno...
18. 06. 2007. | #12 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mada evo sad gledam neke testove perfomansi:
http://mootools.net/slickspeed/ Izgleda da jQuery i nije neki sampion brzine, bar kad su selektori u pitanju (a to je dobar deo onoga za sta se obicno koristi)
19. 06. 2007. | #13 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
nisam video ovaj test ranije, izgleda kao da prototype pobedjuje
|
19. 06. 2007. | #14 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
http://www.slideshare.net/simon/java...e-big-picture/
sto se tice testa http://groups.google.com/group/jquer...d&rnum=2&hl=en http://groups.google.com/group/jquer...d&rnum=4&hl=en skroz ok, popravice i oni zarad drugih stvari, sustina je da jQuery radi sporije ali ne utice to spektakularno na rad koliko mi se cini, ne treba odma bezati sad od jQueryja
19. 06. 2007. | #15 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
ja inace koristim prototype, nikada se nisam udubljivao u bilo koji drugi framework (osim YUI! cisto iz radoznalosti).
Jednostavno probao sam prototype i 101% mi je odgovarao, tako da dalje nisam ni trazio. Takodje jos se nije desilo da mi je nesto preterano zasmetalo kod njega tako da sam veoma veoma happy i mislim da necu menjati framework jos dugo dugo vremena. (prototype + scriptaculous) |
19. 06. 2007. | #16 |
Rade Joksimović
Professional
Datum učlanjenja: 27.10.2006
Hvala: 0
1 "Hvala" u 1 poruci
|
^ +1
|
19. 06. 2007. | #17 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Uz opasnost da odem u offtopic... zar niko nije razmišljao o tome da napravi svoj kod? Većina se žali da ili ne može da nađe ono što im odgovora ili je ono što pronađu u najboljem slučaju "closest match". Takođe često i to mora da se prepravlja da bi dobio tačno ono što želiš... Prelazi se olako preko činjenice da se recimo na svakoj strani učitava čitava gomila funkcija od kojih se 95% ne koristi... na stranu to što bi da radiš sam, istina potrošio neko vreme, ali bi naučio da napišeš sam umesto naučio da koristiš tuđe... samo razmišljam dok čitam ovo ...
19. 06. 2007. | #18 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Heh, pa i ti ne koristiš 90% funkcija PHP-a, pa opet nisi seo da napišeš svoj webdev jezik. Osim što se u gotovim JS/AJAX bibliotekama nalazi obično sve što će ti zatrebati, obično su ove biblioteke mnogo bolje istestirane nego što će tvoja ikad biti. Takođe, sa velikom verovatnoćom možeš očekivati da će se ubrzo po pojavi novih verzija brauzera pojaviti nova verzija biblioteke koja ih podržava, tako da ne moraš da se cimaš oko toga itd itd.
|
19. 06. 2007. | #19 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Al ti je logika... do.. pa ja zato i ne ucitavam sve php funkcije na strani vec samo one koje koristim, tacnije... ne inicijalizujes sve objekte koji postoje da bi koristio samo nekoliko.
20. 06. 2007. | #20 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ja izbegavam da koristim biblioteku za stvari koje mogu lako sam da napisem... tip ahocu da setujem neki atribut na svim linkovim aili slikama na strani, svakako mi ne treba jQuery za to, kad je to jedna for petlja....ali cim ti broj JS funkcija postane dvocifren, ili imas neke komplikovane operacije, obicno nema razloga da ne ukljucih i neku biblioteku i time prepolovis kolicinu koda koji moras da napises... sve je to stvar licne procene, nekad ti je dovoljan srafciger, a nekad ti treba ceo komplet alata...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
service koji otkriva koji je font koriscen u nekom logo-u | robi-bobi | Linkovi | 3 | 09. 09. 2009. 15:47 |
To framework or not to framework | dinke | PHP | 8 | 01. 07. 2006. 23:26 |
Spry framework for Ajax | nixa | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 15 | 29. 05. 2006. 12:38 |
Ajax Mistakes a.k.a kad ne treba da koristite Ajax | nixa | Planiranje i usability | 7 | 13. 02. 2006. 17:20 |
Koji framework koristite? | Ilija Studen | PHP | 3 | 19. 06. 2005. 19:25 |