SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
27. 06. 2007. | #1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 18.02.2007
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
mysql update problem
imam jedan veliki problem. hosting na kome mi se nalaze moji sajtovi je izvrsio update mysql-a. Korisnicke lozinke se nalaze u kriptovanom obliku u bazi. Koristila sam password() funkciju za kriptovanje. Nakon ugrade-a mysql servera ne rad logovanje korisnika. pogledala sam na netu i vidim da je ranija verzija mysql kriptovala lozinke u duzini od 16 bytova a novija od 41 byta.
posto imam veliki broj korisnika da li postoji mogucnost da se nekako izvrsi upgrade lozinki na tu duzinu a da ne radim za svakog korisnika posebno i da li postoji mogucnost da ostanu stare lozinke? bila bih vam jako zahvalna ako bi ste mi pomogli. hvala |
27. 06. 2007. | #2 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Vendi, ideja da koristite password() za kriptovanje podataka nije bila dobra, kao sto i sama vidis, ali nije sve izgubljeno
Evo detalja: http://dev.mysql.com/doc/refman/5.1/...sword-use.html |
27. 06. 2007. | #3 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 18.02.2007
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
ako sam dobro shvatila onda bih u kodu umesto password trebala koristiti old_password mysql funkciju?
|
28. 06. 2007. | #4 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
da.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
MySQL - Šš ?? ?? ?? Žž Problem | surferxyz | PHP | 4 | 06. 10. 2010. 23:33 |
update pomocu subqueries u mysql-u | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 2 | 02. 12. 2007. 23:43 |
Problem sa update, insert, delete | celawi | Programiranje | 1 | 11. 03. 2007. 03:13 |
MySQL 5 problem sa instalacijom | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 10 | 04. 03. 2007. 03:21 |
PHP/MySQL Charset Problem | dinke | PHP | 9 | 28. 11. 2006. 19:43 |