05. 07. 2007. | #21 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Drugo niko ne kaze da ti svaku put radis od nule, kada uradis jednom koristis ga ubuduce i za 5 godina koje spominjes imas kompletan framework, sa ogromnom razlikom sto poznajes svaki red i znas gde je sta. Treba izmena? Doradis to sto treba. Treba nesto sto nemas? Potrosis jedan dan da napises pa imas i to. I ne prilagodjavas se nikome, narocito ne necijem kodu - ko zna ko je to pisao i kako... Poznata je situacija da neki za kojima se digao buzz da su "programeri" imaju jako los kod jer cak i nisu programeri vec samo useri. Po tvome ne znam ni zasto mislis da bi vBulletin trebalo pisati od nule? Nelogicno mi je. Off Topic: A ovome za dinosauruse bih rekao nesto jako ruzno, ali sam na odmoru i ne zelim da se nerviram pa necu da ga udostojim ni odgovora
05. 07. 2007. | #22 | |
novi član
|
Citat:
Izvini ako sam te nesto uvredio. To sa dinosaurusima je obicno poredjenje. UPS! Broj do 10 i dishi, pogotovo ako si na odmoru ;-) Poslednja izmena od milosmalic : 05. 07. 2007. u 16:59. |
|
05. 07. 2007. | #23 |
expert
Master
Datum učlanjenja: 20.12.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
zar? ozbiljan komercijalan program ne moze da napise jedan covek. Nemoj samo web aplikacije da uzimas u obzir. Dalje, posto si ti napisao da preferiras DIY od nule zato sto ti licno poznajes kod (a postoje velike prednosti toga, priznajem, no negde to nije izvodivo) u timu opet racunas da kolege odrade posao kako valja.
Kompletan framework za sta? Za tih pet godina potrebe klijenata/trzista se nece promeniti mozda toliko da je tvoj framework neupotrebljiv? Koliko je upotrebljiv npr. 3D engine iz 2002? Sto se vBulletina tice, nisi li ti prvi pomenuo njegove bagove koje ovde moramo trpeti? I u ogromnom projektu nema smisla ponekad koristiti gotove biblioteke, ali se uzima u obzir pri proceni vreme koje je potrebno da se nesto ponovo implementira i konkretna korist od toga. Nemas silver bullet. |
05. 07. 2007. | #24 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja i ti se ne razumemo, ti mene jedva a ja tebe ni toliko. Prvo spominjes vbulletin pa mi onda pricas "nemoj da mi pricas o web aplikacijama". Ja sve vreme govorim o web aplikacijama, za razliku od dosta ljudi koji vole da lupkaju po tastaturi u slobodno vreme ja pricam iskljucivo o stvarima koje znam i koje radim a ne neka teoretska nagadjanja šta-bi-bilo-kad-bi-bilo ili kao neki koji su jutros odložili knjigu na stranu i sada pevaju "look ma' - I'm on top of the world".
Bojane, ako budeš hteo da pričamo o "komercijalnim programima" (po onome kako ja kapiram da ti kapiraš šta to znači), moraćeš da nađeš drugu temu i naročito drugog sagovornika jer ovaj ovde nikada nije napravio tako nešto, i čisto sumnja da će u budućnosti time da se bavi, ali bi iskreno voleo da vidi te koje si ti napravio, čisto iz radoznalosti. Da bar skapiram o čemu govoriš. Da vidim te velike projekte pa da umuknem.
05. 07. 2007. | #25 | ||
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
Citat:
Mislim da se samo zezas, ne mogu da verujem da stvarno mislis da sve mozes sam. Imam problema sa vezom, da dodam, nije valjda da po tebi nema smisla koristiti biblioteku koja nije idealna ali radi posao? Nije vaznije odraditi posao za razumno vreme vec je bitno isterati mak na konac? Nemoj da se zezas. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 05. 07. 2007. u 22:24. |
||
05. 07. 2007. | #26 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
Bojane, u kojoj si ti prici? Da budem iskrena, uopste vise ne mogu da pratim da li ti pricas o razvoju novog operativnog sistema recimo, ili o razvoju web aplikacije, posto po recenicama koje pises malo gadjas jedno malo drugo. Nigde ne navodis konkretno na koju velicinu projekta mislis.
Koliko vidim, svi smo ovde web developeri i nema smisla pisati o programiranju velikih komercijalnih desktop aplikacija. I ako smo vec u web prici, molim te objasni mi pristup da jedan web projekat jedan covek ne moze da izvuce sam?? Ako jeste tako, onda ovo sto sam recimo uradila, mozda uopste i nisam uradila, samo mi se cini... |
05. 07. 2007. | #27 | |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
|
|
05. 07. 2007. | #28 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
Pa vise stvarno ne znam postoji li nacin da ikako konkretizujemo dilemu i prestanemo da mesamo babe i zabe.
Gotova resenja koja su pominjana na pocetku ovog thread-a su Joomla, Drupal, Xoops, Typo3 itd. Da li ti pricas o spominjanim resenjima tog tipa, ili o kategoriji biblioteka kao sto su jquery ili recimo prototype?? i dalje ne razumem zasto po tvom misljenju jedan covek ne moze da izvuce jedan web projekat sam. |
05. 07. 2007. | #29 | |
expert
Master
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
DIY od nule ima prednost da znas sta je gde, ne moras da se snalazis u tudjem kodu i sto sam kod moze da bude bolji, ali u svakom slucaju je potpuno prilagodjen tvojim potrebama. Nema jedne linije vise nego sto treba. Reuse tudjeg koda ima za prednost sto manje pises sam. Moras se prilagoditi tudjem kodu, medjutim. Dakle, radi li se o biblioteci ili nekakvom gotovom CMS isto je manje-vise ako je modifikacija potrebna, jer nekad ti ni biblioteka npr. jquery nece raditi posao (recimo bas mora u safariju da radi ili sta vec) Napisao sam da jedan covek moze napisati web projekt. Spomenuo sam da je pisanje vBulletina od nule moguce. Poslednja izmena od bojan_bozovic : 05. 07. 2007. u 22:50. |
|
05. 07. 2007. | #30 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
pazi...zaista postujem sve kolege, naravno i tebe medju njima - ali ja zaista posle ovoga ne znam kako da komentarisem
od gulasa koji se skuva od tako pomesanih "namirnica" - ja bih garant zavrsila na urgentnom na kraju konca - po tvom stavu sada bi smo mogli da razglabamo i o funkcijama php-a... i to je neko drugi napisao ...a ja i dalje ne razumem stav da jedan covek ne moze da izvuce jedan web projekat sam..mozda i dobijem odgovor, posto me je upravo to i zaintrigiralo najvise Poslednja izmena od conica : 05. 07. 2007. u 22:57. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 20:21 |
Karakteri "&" i "=" i XMLHttpRequest | Milos Vukotic | Regular expression i htaccess | 18 | 01. 10. 2007. 16:16 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 12:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 15:23 |