12. 07. 2007. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 3
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Dva manja ili jedan veći?
Planiram da uzmem novi monitor, ali mi je jedan 17“ tjesan, pa sam u dilemi da li da uzmem dva manja ili jedan veći, U oba slučaja tft/lcd, što manje naporan za oči, a da ukupna cjena bude do 500€. Primarna upotreba grafika i web, ali nije na odmet da se mogu malo zveketati švabe i pogledati neki film povremeno.
Kakva su vaša iskustva sa 2 monitora? Možete li da preporučite neki konkretan model?
12. 07. 2007. | #2 |
Designer guy
Wrote a book
|
Ja sam od nedavno na dual monitor setupu (Dell e228WFP 22'' + monitor od MBPa 17'') i preporodio sam se od kako mi je tako sve namešteno. Na ekran od lapa bacam sve IM, torrent, slsk, whatever prozore, a na ovom velikom displayu mi je glavna radna površina.
Ovaj moj Dell je bio 480e, mada mi Aleck kaže da je 2007 WFP bolji, između kojih sam se u početku dvoumio, ali ovog 2007 nije bilo, a i ovaj mi se iz nekog razloga učinio boljim, valjda je bio jeftiniji, ko zna... U svakom slučaju zadovoljan sam, šije Samsunga sve u 16... |
12. 07. 2007. | #3 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Slicno i kod mene. Dual varijanta je odlicna stvar.
12. 07. 2007. | #4 |
133t
Master
|
dual je kewa
za svaku situaciju moes da mu nadjes primenu: surf 1. surf 2. muzika & IM ---------------- develpoment 1. Code editor 2. Browser ----------- debuging 1.Editor & browser 2. IE Explorer ------------- PS 1. slika 2. tool paneli ------------- u svakom slucaju, bolje je neko jedan, to je sigurno. Takodje je dobra fora da ako imas takav tft/lcd koji moze da se zarotira, ondaj gde ti je editor zarotiras za 90 stepeni, tako dobijes bas veliku radnu povrsinu. |
12. 07. 2007. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja sam već nekoliko godina na dva monitora (do skoro, sada sam ponovo na jednom) i ne znam da li mi je billo teže da se naviknem na 2 ili ponovo na 1. Jednom kada se navikneš na 2 monitora i skloniš ruku sa "alt+tab", biće ti mnogo lakše. Jedini je problem što moraš mnogo da mlatiš glavom (ja sam imao jedan od 21" i jedan od 20", to je po širini skoro 80cm ekrana) pa kada te neko gleda sa strane misli da imaš tikove
12. 07. 2007. | #6 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
I ja preporucujem 2 monitora, s tim da drugi bude pivot, tj. rotiran za 90 stepeni. Neverovatno koliko je takav monitor zgodniji za surfovanje, citanje pdf-a, bilo kog drugog teksta. Ima jos razloga zasto su 2 monitora bolja od jednog veceg:
- ne moras da rucno uklapas prozore da bi iskoristio povrsinu - samo bacis prozor na drugi monitor i uzmes maximize. Postoji program Ultramon koji umnogome olaksava ove stvari. Npr. doda dugmence pored minimize koje prebacuje prozora na drugi monitor - za debuging je fantasticno, ne moras stalno da skaces izmedju prozora - ipak 2 monitora imaju vecu povrsinu (posto taj veliki ne bi bas bio 30") Jedna od mana ove konfiguracije sa drugim pivot monitorom je sto je clear type problematican na njemu. Ja ga ne volim i ne koristim, ali ako si navikao na mutnija slova cisto da znas. |
12. 07. 2007. | #7 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Znači dva je ipak bolje. Uzmem dva po 17“ i onda imam dva monitora a nemam tikove . Ovo o pivotu mi uopšte nije palo na pamet. E sad koji ili koje modele da uzmem? Neko mi je nahvalio neki Samsung SyncMaster 17“ ne sjećam se tačno koji model, ali to je bilo ima i godinu dana, situacija se vjerovatno promjenila.
Sad nešto gledam mogu i 19" da se nađu za 250-260€. Da mi ne bude to mnogo, tj da ne dobijem tikove Ovi Samsung-ovi mi zvuče primamljivo. Ima li neko iskustva sa njima? Eh, da. Ima li nešto na šta treba da obratim posebnu pažnju pri kupovini? Koji kontrast, odziv i to da ciljam. Nisam uopšte u toku sa hardverskom scenom.
If you're going through hell, keep going. - Winston Churchill Poslednja izmena od exPablo : 12. 07. 2007. u 22:56. |
12. 07. 2007. | #8 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
@Gruja
Misliš ovako nešto, kao što je jablan sebi napravio ugođaj. Koja je ovo kombinacija kod njega? 17, 19?
12. 07. 2007. | #9 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Jes tako, samo je meni obrnuto
Kod mene su 17-tice. Inace 19-tice ti imaju istu rezoluciju kao i 17-tice, tj. 1280x1024. Meni je to u pocetku bilo sitno na 17-tici ali sam se vremenom navikao. |
12. 07. 2007. | #10 |
član
Certified
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Kako vam izgleda Samsung SyncMaster 740N, je li ga neko možda probao? Imam neku fiks ideju da oba uzmem ista.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Još jedan alat iz Googlea... | MarioFr | Marketing i SEO | 6 | 25. 08. 2008. 15:17 |
Id, kategorija - jedan query | Ivan | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 4 | 13. 11. 2007. 04:09 |