|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 07. 2007. | #11 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
sad nesto razmisljam sta je tebi u stvari problem, i zapravo ref="nofollow" ti nije pravo resenje.. postoji more spajdera koji nesto jure po netu, a koji ne zarezuju te stvari 5% (veruj mi znam, posto izmedju ostalog ja bas i pravim takve botove )
Ako je potrebno izbeci da neki bot naleti na link i onda slucajno glasa ili sta vec, onda je najbolje da prebacis link da radi preko javascripta, onda mozes da budes 99,99% siguran da ga ni jedan bot nece potkaciti (jedino sto nece raditi ni ljudima koji imaju iskljucen JS, mada njih nema puno)
29. 07. 2007. | #12 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
Manje-vise sve ocije su razradjene madaja nesto razmisljam, zasto bi blikorao te posete? One mozda imaju ivecu vrednost nego psete zivih ljudi, ako se uracuna dobit u rejtingu itd...
Ja bih pre taj mehanizam iskoristio da odvojeno brojim posete ljudi, a posebno posete botova. To bi zaista bila korisna informacija.
29. 07. 2007. | #13 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Citat:
|
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
AJAX Izvršavanje javascripta | bluesman | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 16 | 28. 04. 2008. 16:02 |
Otključavanje iPhona | nixa | Opušteno | 20 | 28. 09. 2007. 22:16 |