28. 09. 2007. | #11 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
|
Evo malo o tome da li će biti ili neće Google PR-a.
http://www.google.com/search?num=100...page+rank+dead Inače, negde sam pročitao da oni stvarno o tome dugo razmišljaju da ga odstrane, ali mogu imati značajne posledice zbog toga što je ovaj alat postao sinonim za određivanje kredibiliteta sajta. |
28. 09. 2007. | #12 | |
SEO expert
Certified
Datum učlanjenja: 18.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
TBPR po meni nije nikad bio za određivanje kredibiliteta weba. Užasno lako se može postići visoki PR. Ukoliko neki stručnjak piše kvalitetne stručne textove, mene ne zanima njegov Toolbar PR - mene zanima njegovo mišljenje o određenim stvarima. Možda taj stručnjak nema toliku exponiranost odnosno nije dobio određeni broj linkova koji bi osigurali visoki toolbar PR. Toliko o PRu kao o faktoru za određivanje kredibiliteta weba.
Fitness.com.hr - Poslednja izmena od zokiii : 28. 09. 2007. u 15:21. |
|
28. 09. 2007. | #13 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 21.06.2005
Hvala: 12
29 "Hvala" u 11 poruka
|
Citat:
Sto se tice price o ukidanju pageranka, to je po meni malo verovatno. Page-Rank je nastao pre Google-a, tacnije Google je iznikao na temeljima Page-Rank algoritma. Dakle, suludo bi bilo urusiti taj temelj. Mozda ce biti modifikovan, ali odstranjen tesko. Verovatnije je da ce ukloniti Toolbar prikaz istog. |
|
28. 09. 2007. | #14 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 16.06.2007
6 "Hvala" u 5 poruka
|
A što nemaš sortiranje do datumu, ceni i lokaciji sa mogućnošću izbora min-max i max-min...?
Ja sam odustao od ove ideje, nije originalna a i previše je sličnih sajtova koji ništa ne zarađuju... |
28. 09. 2007. | #15 | |
SEO expert
Certified
Datum učlanjenja: 18.11.2006
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Citat:
On samo neće biti dostupan korisnicima, kako je dosad bio preko Toolbar PRa. Znači vjerojatno google neće više updateat toolbar i to je to.
28. 09. 2007. | #16 |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 11 poruka
|
Hehe, pa to sam i napisao
|
28. 09. 2007. | #17 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 27.09.2007
Hvala: 2
0 "Hvala" u 0 poruka
|
... jedan po jedan ...
Hvala svima za komentare.
Ovaj sajt je nastao zbog jedne jedine nekretnine odnosno nekih placeva koje je prodavao moj drugar u Pecincima. Nije mu nikakva pretenzija da bude komercijalan niti samodovoljan - prosto nemam agenciju za nekretnine pa i ne vidim nacin kako bih mogao da zaradim na sajtu bez znacajnih ulaganja za koja nemam bas sredstva ni zelju da eksperimentisem .... Prosto, na njemu malo testiram neke stvari i vec neko vreme pripremam par sajtova sa tematikom kojom se ja bavim. Tako da Gorane a i ostali hvala za sugestiju - pretrage na sajtu su vise usmerene ka vecini posetilaca koji i nisu bas zahtevni a znajuci na koliko sajtova ili agencija se vec ove ponude vrte sve to gubi smisao ... Dok se jednog dana ne uredi trziste nekretnina a to nece bas skoro biti ... ... |
28. 09. 2007. | #18 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
milioni $ se vrte oko pageranka.
to je cela masinerija, koja nije blesava da stane cak mislim da nece ni iz toolbara da ga izbace... mnogi koji rade u googlu imaju svoje privatne SEO agencije... to bi sve stalo kada bi ukinuli PR. slazem se, morace nesto da smisle, jer ovo ovako ne moze dalje da ide... previse trgovine linkovima ima. mozda izmisle nesto novo, ali ce opet biti nekog 'indikatora', koji ce naravno mnogo teze da se vara. but then again, osnovni algoritam ce ostati isti, samo recimo nece toliko biti ocigledno. mogu samo da smanje procenat vestackog naduvavanja, ali ne mogu nikad da ga skroz iskorene. sto zato sto im se ne isplati [izgubice silne $$$], sto zato sto nemaju bolji algoritam. prosto, nisu ludi da puknu finansijski. Poslednja izmena od Peca : 28. 09. 2007. u 22:55. |
28. 09. 2007. | #19 |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 11 poruka
|
Slazem se generalno sa tobom, ali se ne slazem sa ovim delom oko SEO & PR. Najpre treba razlikovati te pojmove, a iskreno mislim da bi se bas suprotno desilo, dakle ne da ne bi stalo, nego da bi SEO tim potezom samo dobio na znacaju.
|
29. 09. 2007. | #20 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
pa da, ali osnova rangiranja je i dalje broj linkova ka datoj stranici, sto se naziva jednostavno PageRank.
i to ce ostati u osnovi. i ondak, ako znas da je to osnova, sta mislis, da ce SEO agencije to da zanemare i da se posvete nekim sitnijim optimizacijama? nece. i dalje ce da trguju linkovima, i to ce i dalje biti ono najbitnije, sto donosi bolju rangiranost kod pretrazivaca. i onda opet spadas na zalosnu cinjenicu da se SEO pretvorio u trgovinu linkovima, odnosno pagerankom. cak i da ukinu PR, jedan jedini screenshot iz analyticsa ce biti dovoljan da se vidi koliko koj sajt vredi, i opet ces imati trgovinu linkovima do besvesti... google je u velikim problemima, pozicije se sve lakse kupuju... |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
SEO - da li broj stranica jednog sajta koje linkuju ka meni utice na rank? | dvnitycker | Marketing i SEO | 50 | 29. 12. 2009. 03:35 |
Modifikacija WP-ovog HTML editora | blackshtef | Web aplikacije, web servisi i software | 7 | 03. 10. 2009. 13:12 |
Page Peel [js] | Nemanja Avramović | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 3 | 04. 01. 2008. 12:41 |
Last page link | zextra | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 2 | 10. 07. 2006. 23:10 |