SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
26. 09. 2007. | #1 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 07.09.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Transfer sa Access na Mysql
KOji je najlaksi nacin da konvertujem access bazu u kojoj je sve zapisano preko charset=iso-8859-2 na mysql al UTF-8,
Imam program, access2mysql al kad konvertujem bazu i stavim UTF-8 u uploadujem je slova mogu normalno procitat ako ne stavim charset, ako stavim kod za charset onda mi neka slova zamjeni sa upitnicima. Inace kako vi radite kad zelite uraditi transfer iz jednog u drugi CHARSET ? |
26. 09. 2007. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 32
10 "Hvala" u 7 poruka
|
pa ja sam to uradio samo par puta, i uglavnom kada radim IMPORT iz phpMyAdmina, tamo imam opciju da biram u kom charsetu se nalazi fajl koji cu da uvucem na svoj server, i onda je stvar samo da izaberes mudro
|
30. 09. 2007. | #3 |
Aleksandar Marković
Na probnom radu
|
Po meni najlaksi nacin je da napises PHP skript koji se kaci na obe baze, Access preko ODBC, a MySQL vec stadardno iz PHP.
U skripti izprogramiras konverziju (ima raznih metoda za konverziju CHARSET, vidi PHP manual) i tako izvrsis migraciju podataka. Ja sam to radio dosta puta i sa drugim bazama i to je najsigurnije. Svi ti programi sto rade konverziju su mi nepouzdani. Ovako imas totalnu kontrolu nad podacima. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
pitanje oko transfer domena | trazimcuruzabrak | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 6 | 21. 10. 2010. 00:10 |
SQUID access log | smez | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 3 | 21. 08. 2010. 00:05 |
Wire transfer routing number? | Gargoyle | e-Business | 2 | 01. 08. 2009. 20:46 |
Transfer fajlova? | orangem | Programiranje | 5 | 03. 03. 2009. 11:03 |
mysql remote access | kodi | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 19 | 22. 08. 2007. 21:06 |