|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() za web server je memorija vrlo bitna stavka, cak i vise od cpu snage..
![]() |
#2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() jeste, zbog mysql-a.
inace sam web server [apache+php] ne uzme mozda ni 200mb ram-a. php skripta na mycity-ju recimo zauzme u proseku svega 1-2 mb ram-a... kada bi razdvojio mysql na zaseban server - ram bi ti zvrjao prazan na web serveru ![]() Poslednja izmena od Peca : 17. 10. 2007. u 22:52. |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() U pitanju 2xPIV sa 2GB RAM, ali se ispostavilo da load nije problem. Jednostavno nisam znao šta da očekujem pa sam stavio ograničenje po principu - bolje da par korisnika dobije poruku o preopterećenju nego da ceo sajt ide down.
Sada je load 0.07, a gotovo nikada ne prelazi 0.5.
![]() |
#4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() znaci mozes plus i hosting da otvoris
![]()
![]() |
#5 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() jedno usputno pitanje
sta preporucujete za nadzor kompletnog web servera... petljao sam sa raznim stvarima ali nikako da prelomim ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Community
![]() ![]() Stvarno ne znam. Server je managed tako da se ne brinem previše oko toga. Meni je bitno da samo adminu ne pravim previše posla pa pazim šta radim.
![]() |
#7 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
![]() ![]() ![]() |
![]() provereno dobijem par SMS-a ako sajt ne radi i 15 min
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() probaj nagios, ja ga koristim na dosta servera
![]() |
#9 |
133t
Master
|
![]() what he said
+ nikad nije na odmet da naucis kako sam rrd radi, ja sam na jednom serveru imao grafik mysql queries cache hit/miss odnos - bas korisna stvar posebno kad se upari sa grafikom traffic-a i grafikom broja apache procesa -a za sve to ti treba manje od 100 linija koda. |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|