11. 10. 2007. | #21 |
profesionalac
Professional
|
Ne vidim zashto bi se to podvelo pod reklamu za Apple?
Jedino shto je tu "reklamirano" i donelo ozbiljnu ekonomsku dobit autoru je TextMate editor. Apple? To je suvishe sitno za njih da bi se na taj nachin reklamirali. I dalje ne vidim loshu konotaciju u pomenu platforme na kojoj radish. Bio to Windows, Mac OSX, BSD... (samo ne Linux, smorili su me vishe grajom, polovinu RSS-ova sam pobrisao iz liste zbog toga). |
11. 10. 2007. | #22 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 10.02.2006
Hvala: 2
20 "Hvala" u 11 poruka
|
@jablan - mislim da je stvar vise u sub-kulturi nego u sponzorisanju, apple je poceo da dobija status popularne geek igracke negde oko OS/X-a 10.1-10.2 - tada sam se i ja navukao posto je iskreno lepo imati *NIX sa zapravo dobrim i kompletnim grafickim intefejsom koji zaista ne postoji pod drugim *NIX okruzenjima - tj. postoje, ali su polu-fabrikanti sa zabavnim 3D efektima. mislim da je to iskreno jedina prednost - OS/X + HW koji radi veoma solidno. i naravno, sve to samo ukoliko ti treba takvo okruzenje i osecas se prijatnije/produktivnije na njemu, u suprotnom je u pitanju cisto bacanje para.
|
11. 10. 2007. | #23 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Mac je baš lep i kvalitetno urađen - često svratim u Appleovu radnju pa se deca igraju u "kids" sekciji - Mac je toliko logičan i lak da ga deca ispod 5 godina sama ukapiraju a ja balavim gledajući MacBook Pro (što više govori o mom mentalnom zdravlju nego o bilo čemu drugom ) ali pare ne dam, pa to ti je. Moj drugar je kupio novog Acer-a za 250$ na nekom popustu, a Mac sličnih karakteristika je za cca hiljadarku skuplji. Na kraju krajeva, sve su to samo kompjuteri
|
11. 10. 2007. | #24 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 07.02.2006
Hvala: 32
44 "Hvala" u 20 poruka
|
zapravo 37signals zaista i reklamira apple
odgovor na temu bi bio da ja ne mislim da je naivno kupiti maca. rekao bih da vredi upravo onoliko koliko kosta kod nas, a da je u americi jeftin |
11. 10. 2007. | #25 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Upravo zato što mi sad pričamo o tome. Misliš da Eplov marketing tim nije svestan uticaja timova poput RoR-a na geek community širom planete (a daleko od toga da je u pitanju mali broj ljudi)?
@DT: Tačno - neko jednostavno ne štedi pare, neko štedi. A obojica na kraju imaju kompjuter - šaku plastike i silicijuma koja kroz pet godina neće vredeti ni kao osrednji ručak. @kaizen: Hvala. Kako se proseravaju ova dvojica, da ne poveruješ... Poslednja izmena od jablan : 11. 10. 2007. u 15:51. |
11. 10. 2007. | #26 |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 07.02.2006
Hvala: 32
44 "Hvala" u 20 poruka
|
mozes i tako to da nazoves. ja bih rekao da reklamiraju i sebe i apple, i da su dobri u tome ako pogledas rezultate. ako gledas neke druge stvari (da li su smesni, jadni, ljigavi) onda jeste slazem se - proseravaju se.
... ali i masinu za kojom provode 10+ sati dnevno(uglavnom). inace na ovaj nacin zanemarujes kvalitetan OS koji ide uz mac, i softver pisan za isti. Poslednja izmena od kaizen : 11. 10. 2007. u 16:01. |
11. 10. 2007. | #27 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 31.01.2006
7 "Hvala" u 6 poruka
|
Da sam u Srbiji, ne bi mi palo na pamet da kupujem Mac po tim cenama. Ako se uzme u obzir prosecna zarada, Apple proizvodi su izuzteno skupi i ne vrede tih para.
Medjutim, u Britaniji, gde sam ziveo do pre godinu dana, razlika izmedju high-end VAIO laptopa i PowerBooka G4, u to vreme posto vise ne pratim, je bila oko Ł300 funti – za peace of mind koji sam dobio, je vredeo svaki penny! Obican zaposleni koji zaradjuje i ispod proseka, znaci ne developer ili fensi dizajner, to zaradi za nekih nedelju dana ili cak i manje. Koliko je prosecnom zaposlenom u Srbiji potrebno da nadoknadi tu famoznu razliku koja je tu daleko veca, gde pritom on/ona zaradjuje 5x manje? Kupovati Apple masine nije naivno. Mislim da je pitanje pogresno frazirano, jer me automatski cini potpunom naivcinom i idiotom od kada radim sam kupio svoj prvi kompjuter , ali se u Srbiji retko kome isplati.
38one // del.icio.us // A Proud Member // Logology // DNA // LogoLounge // aFolio Poslednja izmena od Denis_Radenkovic : 11. 10. 2007. u 16:25. |
11. 10. 2007. | #28 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 31.01.2006
7 "Hvala" u 6 poruka
|
Kad smo vec kod reklama, ima ih mnogo interesantnijih od 37s, a ima ih i na obe strane . ...kao da je bitno za diskusiju
11. 10. 2007. | #29 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
@kaizen: Mislim "da nismo radili na Meku, možda ne bismo uspeli da završimo ovaj divni projekat"... Idi... Nemam nikakvih predubeđenja u vezi kvaliteta hardvera i softvera, samo me malo iritira kad ljudi počnu da usmeravaju svoje emocije na parčiće plastike umesto na sopstvene bližnje - nešto debelo nije u redu sa takvim društvom. Mislim, momke iz 37signals je lako razumeti - bukvalno im (kao Sir Oliveru) vire svežnjevi para iz džepova na ovom klipu, ali me brinu ljudi koji takve marketinške fore ozbiljno shvataju, kao bNasty npr...
Ja inače verujem u onu staru Rambovu: dobrom proizvodu nije potrebna reklama. Poslednja izmena od jablan : 11. 10. 2007. u 16:21. |
2 članova zahvaljuje jablan za poruku: |
11. 10. 2007. | #30 |
Moderator
Professional
Datum učlanjenja: 26.04.2007
Hvala: 0
4 "Hvala" u 4 poruka
|
ne znam sta reci za ovu reklamu za Mac-a
bas je ... utemeljena u najgorim covekovim osobinama
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Apple hate | srdjan | Komunikacije | 19 | 12. 09. 2010. 18:28 |
iPAD - PAD za Apple ili ne? | STELLANOVA | Hardware | 167 | 31. 07. 2010. 13:04 |
MS vs Google vs Apple | Eniac | Linkovi | 0 | 31. 03. 2007. 21:36 |
Naivno pitanje, al' me živo interesuje :) | Dragan Babić | Opušteno | 3 | 06. 12. 2005. 14:50 |