|
e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno.
Sponzor:
![]() |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() ^ Greska u koracima, prvo se izdaje faktura, pa na osnovu te fakture radis naplatu, a ne obrnuto.
Sto se tice ugovora, ja imam info da nije obavezan.
![]() |
#2 | ||
Designer guy
Wrote a book
|
![]() Citat:
Citat:
@Moreno: Za agenciju mi knjigovođa šalje samo fakture u devizni, a za DOO moramo i ugovore. Možda i ne mora, ali mi šaljemo… |
||
![]() |
![]() |
"Hvala" Dragan Babić za poruku: |
![]() |
#3 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 139
70 "Hvala" u 43 poruka
![]() |
![]() 1. Jel možeš da objasniš šta ovo tačno znači?
vratiš LORO i te finte kod banke Ja kad dobijem wire, uplata se pojavi na mom online izvodu, i ne radim ništa sa bankom povodom te uplate osim da konstatujem da je uplata stigla. 2. Druga stvar, pretpostavljam da ako nemam pismeni ugovor, ne šaljem ga i to je to, jeli tako? Nema teorije da potpisujem ugovor za svaki posao, pogotovo ne za sitne stvari, iako uplata stigne redovno i u tom slučaju. Znači onda šaljem samo kopiju fakture? 3. Citat:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
![]() ![]() |
![]() Off Topic: Cisto da napomenem da ne bude zabune, nastupam sa pozicije pausalca, siguran sam da su pravila drugacija za one koji to nisu.
![]() |
#5 | |
Siva eminencija
Grand Master
|
![]() Citat:
1. invoice == faktura == racun 2. proforma invoice == profaktura == predracun Ovo pod dva se koristi samo kada nekome zelis da avansno naplatis nesto u prevodu PRE nego se posao izvrsi. U tom slucaju, cim se izvrsi uplata izdajes racun. U slucaju da je posao obavljen izdajes racun bez obzira kada je rok placanja. Zabunu najcesce unosi problematika PDV-a kod nas koji na izvoz usluga nema nikakvog uticaja (mnogi ne izdaju racun dok ne dobiju uplatu kod nas da ne bi bili u obavezi da plate PDV na nesto sto nisu naplatili). @ Dragan Babic: LORO ne vracas jer je to samo oznaka pravca transfera (loro: njihov / nostro:nas ) a ugovor koji neki pominju nema veze sa ugovorom o poslu vec necim sasvim drugim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 20.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Što više pišete o ovome, sve gluplje zvuči. Kao što sam i na jednom drugom threadu ovim povodom napisao, ja ne znam koliko taj inspektorat ima zaposlenih ako oni mogu da prime i "obrade" sve devizne fakture koje firme po Srbiji izdaju svojim klijentima. To je nonsense...
Mislim da bi bilo dobro da svi krenemo da im šaljemo fakture, valjda će ukapirati onda koliko je to glupo. Sad šalju samo neki pa im se i čini kao dobra ideja možda. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Meni se epassporte.com sve vise cini kao najbolja ideja
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 15.09.2006
Hvala: 11
3 "Hvala" u 3 poruka
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 09.12.2005
Hvala: 0
5 "Hvala" u 4 poruka
![]() |
![]() A zašto? Prvi put čujem za isti, pa - šta su prednosti / mogućnosti?
![]() |
#10 |
web dude
Grand Master
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 46
24 "Hvala" u 21 poruka
![]() |
![]() izgleda da sam ja jedini koji i dalje ne placa porez
![]()
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Hitno potrebna pomoc - RentACoder i placanje poreza | JustBest | e-Business | 29 | 01. 11. 2010. 05:44 |
Fiskalni racun | webgazda | e-Business | 42 | 28. 05. 2010. 23:33 |
Pitanje u vezi poreza za građane | zoki | e-Business | 40 | 05. 03. 2010. 17:48 |
Placanje na ziro racun kompanije u inostranstvu? | Protos | Sva početnička pitanja | 3 | 12. 07. 2009. 12:08 |
Devizni racun u hrvatskoj ili bih i prilivi iz inostranstva | raindog | e-Business | 25 | 29. 01. 2009. 19:27 |