|
Web design, Layout, User Interface Dizajn tehnike, user interface |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
![]() ![]() |
![]() upravo natrcah na ovaj clanak... mozda ti bude zanimljivo:
http://www.shauninman.com/archive/20..._pre_processor |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
![]() ![]() Ovo što on radi je samo dinamičko generisanje CSS-ova (da bi se nadomestio glupi nedostatak konstanti o kome priča Ilija). Ja sam mislio više na neki alat u toku dizajna koji nudi lep pregled palete (kao na sajtovima za palete npr) i mogućnost promene iste, bez ručnog editovanja CSS-a ili PHP-a koji generiše CSS. Ali da, interno bi taj alat radio nešto slično kao što ovaj Neo radi sa php-om. @Ilija: Ili nešto još naprednije, tipa Kôd:
PALETTE = [#c2a, #22f, #e8e] ... pa onda ... td { background-color: PALLETE[1]; } Kôd:
PALETTE = load_palette('jul_je_kul.pal') Poslednja izmena od jablan : 21. 11. 2007. u 12:20. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 16.06.2007
Hvala: 0
6 "Hvala" u 5 poruka
![]() |
![]() Ovaj mini color mixer nije loš... Za neku brzo potrebu
![]() Poslednja izmena od Goran Cirkovic : 22. 11. 2007. u 21:36. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 17
14 "Hvala" u 11 poruka
![]() |
![]() Takav alat bi stvarno bio jednom koristan ... samo ne znam koliko je realno reci da CSS moze da se posmatra kroz paletu ... posto u realnom CSS-u ista boja ne znaci automatski isti kontekst gde se koristi, nego svaku klasu koju je dizajner definisao treba posebno posmatrati ... a TopStyle ti prezentovanje po klasama sasma lepo radi ... a konstante bi bile korisne donekle zaista ... samo dizajneri ne razmisljaju primarno kroz konstante cini mi se kad prave dizajn ...
Poslednja izmena od Misha : 22. 11. 2007. u 22:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ja koristim isto kao Dragan legendu na vrhu CSS fajla gde pise sta je koja boja za potrebe brzog snalazenja, a o samim vrednostima boja brinem u fazi pravljenja mockup-a u photoshopu ili fireworksu, ne u css-u. Retko kad naknadno menjam boje na vec isecenom dizajnu, a za to search & replace sasvim solidno radi posao...
tako da meni takav alat bas i nije neophodan, realno...
![]() |
#6 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
![]() Ok, hvala svima!
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
![]() Interesantno, hvala na linku. Mada to ne rešava problem kojim sam otvorio temu. A i sass mi je elegantniji, ekspresivniji, ima konstante i ugnježđivanje, a i dolazi kao plugin za rails.
![]()
blog Poslednja izmena od jablan : 23. 02. 2008. u 00:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
![]() Izvinjenje zbog dizanje teme iz mrtvih, samo da priložim još jedan link: još jedan template jezik za CSS, dosta manje radikalan od sass-a:
http://lesscss.org/ Dodaje promenljive, miksine, operacije i ugnježđena pravila. A sve to backward-kompatibilno sa standardnim CSS-om, što znači da možete uzeti postojeći stylesheet i natenane ga templejtovati. ![]()
![]() |
#9 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
![]() ^ To deluje interesantno, nisam ni znao da postoje takve stvari, ja sam planirao da napravim neki php script koji ce to da radi ... najveci problem su uvek te boje, hoces malo da promenis nijansu - moras da menjas na 100 mesta. Ili hoces da promenis neki border - trci i trazi gde sve imas takav border.
![]() |
#10 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() ima super fora, mada mislim da je ovaj mixins zlo, to ne bi trebalo tako da se radi, zato i ima ono C u CSS...
![]() |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Što koristite za unit testing u PHP-u ? | misko_ | PHP | 3 | 27. 05. 2008. 16:53 |
SEO URL TOOLS - biblioteka za manipulaciju SEO url-ovima | Pedja | PHP | 3 | 14. 08. 2007. 23:48 |
Koju vezu koristite? | Dejan Bizinger | Opušteno | 44 | 13. 01. 2006. 01:07 |
Šta koristite? | Ilija Studen | Opušteno | 36 | 20. 08. 2005. 11:53 |