27. 11. 2007. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Posao
Jel' to infostud preskup ili je ovo postao referentno mesto za ponudu & potražnju dev poslova? Ne bi bilo loše da ovi što su postovali na infostud podele svoja iskustva, da li im se javljaju ljudi, i kakvi se ljudi javljaju?
Off Topic: Poruka za moje zaposlene koji čitaju ovo: ne, ne preti vam otkaz, čisto sam radoznao
27. 11. 2007. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 5
61 "Hvala" u 18 poruka
|
Znam nekoliko domaćih firmi,i to baš krupnih, koje su tražile ljude preko Infostuda. Svuda su mi rekli da su preko Infostuda našli najbolje ljude. Citiram jednu direktorku HR-a: "Na oglase iz novina javlja se kuka i motika, a kad mi neko dođe preko Infostuda, znam da je normalan"
27. 11. 2007. | #3 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Pa blues, mislim da je infostud prilicno dugo vremena vec jedino referentno mesto za trazenje posla. Sto se tice odziva veoma zavisi od vremena u godini (nije sala, ozbiljno)...
Za IT poslove mogu da tvrdim da je Septembar najbolje vreme za postavljanje oglasa, nisam se mnogo udubio u razloge ali jednostavno je tako (najveci broj prijava, konkrusa...) Sto se kvaliteta leadova tice ja licno nisam prezadovoljan... kao ni sto nisu ni ljudi/kompanije koje su postavljale oglase. Sve ukupno sam prisustvovao/vodio u 4 razlicita navrata (u zadnjih 2god) intervjue sa leadovima sa infostud-a, dok znam detalje za jos 3kom. Sve ukupno u tim intervjuima kroz sake je propusteno oko 250 ljudi za poziciju software dev. Svega 4 je dobilo posao iako je bilo ukupno 10 otvorenih mesta. |
28. 11. 2007. | #4 | |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 16.05.2006
Hvala: 72
1.111 "Hvala" u 26 poruka
|
Citat:
Čisto me zanima: Kao nekome ko je već ohoho godina u industriji, ima tonu za domaće uslove itekako ozbiljnih projekata i referenci iza sebe, vodi jedan od par uspešnih domaćih IT komjunitija, koji će ti đavo Infostud? Ako taj sajt iole služi nečemu, to je onda samo za nalaženje volontera-budućih-stipendista i radnika za vrlo entry-level pozicije... i to, lepo si primetio, po paprenim cenama. |
|
28. 11. 2007. | #5 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
Davore, gresis.
|
28. 11. 2007. | #6 |
profesionalac
Qualified
|
Ne isključujem tu mogućnost, ali evo delić onoga što je meni poznato, a vezano je za temu:
1. Po nekim statistikama, preko oglasa se popunjava manje od 20% pozicija; 2. Sa druge strane, preko preporuke se dolazi do 60+% pozicija u firmama, pogotovo onim većim i/ili etabliranim; 3. Iz 1 i 2 i još nekih drugih činilaca poput vidljivog sunovrata cena objavljivanja takvih oglasa usled povećavanja šuma, nicanje malog miliona maltene istih nefunkcionalnih servisa a la poslovi.infostud itd., sledi da je ovakvo oglašavanje slobodnih radnih mesta vrlo prevaziđeno, i to će samo biti više primetno vremenom. Kao literaturu za ovu priliku preporučujem da proguglate po ključnim rečima 'jobster vs. monster' |
28. 11. 2007. | #7 |
old school
Professional
|
Davore bez ljutnje, ali da li ti iznosis svoje misljenje samo na osnovu onoga sta si procitao u tekstovima preko Googlea ili imas i prakticnog iskustva u zaposljavanju kao HR konsultant ili kao osoba, koja trazi posao?
28. 11. 2007. | #8 |
profesionalac
Qualified
|
Nema ljutnje, a odgovor na tvoje pitanje je i jedno i drugo i treće Ja retko kad pričam napamet, a kada to i radim onda se obično u startu ogradim.
|
28. 11. 2007. | #9 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 16.06.2007
Hvala: 0
6 "Hvala" u 5 poruka
|
Firma gde ja trenutno radim mesecima traže programere i dizajnere... Činjenica je da se poslovi iz IT najbolje nalaze preko foruma jer se i preko infostuda javljaju i oni koji su "čuli za programiranje". Infostud prekucava oglase iz novina tako da mu to dođe isto (ovo ja lično tvrdim jer su objavili moj oglas iz štampanog medija a nisam njih ni kontaktirao).
Meni je drago da ovaj forum napreduje i u tom smislu, PS. bluesman, nemoj da se prevariš da počneš da naplaćuješ, doćiće vreme za to! |
28. 11. 2007. | #10 |
expert
Master
|
Koliko znam Adecco je prisutan vec duze vreme u Srbiji...
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Ponuda za posao | kickloop | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 02. 11. 2010. 01:48 |
Sve je teže naći posao (i radnike) | bluesman | Opušteno | 32 | 14. 08. 2008. 17:48 |
CNN: Saznajte je li vaš posao s**** | Aleksandar Marković | Opušteno | 4 | 30. 05. 2007. 12:53 |