|
IT događaji Najava IT događaja, mreža Internet zajednice u pripremi događaja, kako organizovati IT događaj? |
|
Alati teme | Način prikaza |
03. 12. 2007. | #11 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
vidimo se u Zagrebu ...
03. 12. 2007. | #12 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Sorry, nisam uopšte mislio da skrnavim. Organizatorima svaka čast i želim da se ekipa koja se tamo okupi dobro provede, nauči nešto i stekne nove kontakte.
Uprokos tome mislim da je kod nas blogovanje prenaduvano kao koncept. Suviše ljudi je za jako kratko vreme "ugledalo svetlost" i dobilo krila, suviše se mnogo priča o potencijalu bloga, dok stvarno malo ljudi odavde može reći da im blog znatno utiče na bottom line itd. No dobro, to je samo moje trenutno viđenje. Možda nešto propuštam... Uglavnom, lep provod i sorry za offtopic.
03. 12. 2007. | #13 |
Moderator
Master
Datum učlanjenja: 07.08.2005
Hvala: 25
76 "Hvala" u 50 poruka
|
Sa jedne strane imam priliku svake nedelje da vidim na koji način studenti (njih 150) posmatraju blogove koje su napravili (pogledati kod mene na blogu), i ono što je tu interesantno je efekat koji su oni videli odmah kada su napisali prvi post. To je priča o "krilima" koje Ilija pominje. Sa druge strane, već se dugo lepo zna ko je ko u domaćim/regionalnim okvirima blogosfere, a kapitalizacija polako kreće. Kod nekih se to već desilo (npr. Donesi.com blog), ali je činjenica da nije veliki broj takvih.
Npr. moj bivši student Miodrag Ranisavljević koji vodi blog http://blog.poslovnisoftver.net/ je na osnovu poslova koje je dobio preko ovog bloga otvorio startup i napustio staru firmu. |
03. 12. 2007. | #14 |
novi član
Datum učlanjenja: 03.12.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Da se obidam da pojasnam, kako covek od organizacija
Zad konferencijava stoi fakultet, akademska ustanova koja minatata godina organizirase konferencija pod naslov Glocal Media in Transition. Ovaa godina samite (bez da ima nitu eden bloger/ka megju niv) resija deka sakaat temata na konferencijata da bide Blogovi t.e. new ili social media. Znaci fokusot ne e na blogeri koi bi raskazuvale kako e da si bloger, tuku na naucni trudovi, istrazuvanja, teorii i se razbira i praktiki od ovaa oblast. Ne e od komercijalen karakter, znaci ne moze da se sporedi so WebStart . Znam deka blogeri, blogiranje i blogovi e dosadno za onie koi ne se blogeri, ama ima vazna prikazna i nadvor od toa. uostalom, blogerite bi sakale da e unconference |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
The Evolution of a Programmer | Dzordz | Linkovi | 9 | 08. 12. 2006. 16:53 |
Skopje i Outsourcing | mungos | e-Business | 9 | 03. 10. 2006. 21:27 |
Logahead blogging engine | Dragan Babić | Linkovi | 5 | 28. 02. 2006. 14:35 |