13. 02. 2008. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 13.02.2008
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
"ciljani plasman" na Google-u
Treba mi pomoc.
Naime, vlasnik sam malog sajta iz retail business-a. Sajt je samo na sprskom jeziku i usmeren na domace kupce. Prijavio sam sajt na Google Adwords i na Analytics. To sve dobro radi i zadovoljan sam. Naravno, zelja mi je da mi se sada sajt pojavljuje i na sajtovima sa "ciljanim plasmanom". Prema uputstvu, kreirao sam nove kampanje, ali kada mi se pojavi prozor u kome ja mogu da biram na kojim sajtovima da mi se pojavljuje sajt, nakon sto otkucam sajtove na koje znam da imaju AdSense, Google mi javlja da ti sajtovi nisu u mrezi. Onda sam probao da ukucam srpski jezik, kao ciljnu kategoriju sajtova za emitovanje, ali sam uocio da ne postoji srpski jezik kao opcija. Postoji hrvatski, ali ne i srpski. Google navodi na Help-u da postoji 40 jezika koji mogu da se biraju, ali na listi ima tacno 24 jezika. Kako da resim problem - da mi se reklama pojavljuje u Google Adsense oglasima kod domacih portala i sajtova? Cenim svaku pomoc u vezi ovog problema. Hvala! |
13. 02. 2008. | #2 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.01.2008
Hvala: 14
29 "Hvala" u 21 poruka
|
Citat:
Neki pominju nedovoljan traffic, ili to što Google ne može iz nekog razloga da kategorizuje sajt. Srpskog na listi isto tako nema pa ti ostaje da targetuješ preko geographical location. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
"Google Energy"...Google trguje strujom? | 3banchi | Opušteno | 7 | 14. 01. 2010. 10:27 |
Google Adsense & "Gambling Site" ?? - Confused | Milan S. aka Morlak | Marketing i SEO | 9 | 23. 07. 2008. 08:19 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 15:23 |
Razlika izmedju "glavnog" Google-a i lokalnih... | bokacbl | Marketing i SEO | 7 | 08. 02. 2006. 00:07 |