26. 03. 2008. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
zakljucavanje starih tema?
Evo jedan predlog za nixu i bluesa:
Sta mislite o ideji da se teme starije od nekog perioda (npr. 6 meseci), automatski zakljucaju ? Time se resi problem izvlacenja matorih tema od strane novih korisnika koji ni ne skapiraju da je ta diskusija matora, pa dodaju neki sitni komentar... ako neko ima nesto zaista pametno da doda na neku staru temu, uvek moze da otvori novu temu istog sadrzaja koju cemo naknadno da merge-ujemo sa postojecom.. Sto se tehnickog aspekta ovoga tice, nisam proveravao u bazi, ali cenim da se radi o nekom flagu koji nije problem setovati direktno u tabeli iz cron skripte..
27. 03. 2008. | #2 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Cemu? Koji je procenat starih "mrtvih" tema... Mislim da nema potrebe...
|
27. 03. 2008. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ja mislim da toga nema toliko da bi bilo potrebe da se reaguje na taj nacin, na kraju nije ni lose da neka stara tema ozivi, znam za par koje su se posle godinu dana ponovo akutalizovale.
27. 03. 2008. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pa otkud znam, vise onako ima se-moze se, nego sto smatram da me stare teme ugrozavaju ... gledam neke skripte koje arhiviraju stari mail na gmailu, pa mi sinulo da bi moglo da se primeni i na forumima...
27. 03. 2008. | #5 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Ja sam nedavno morao da zaključam tonu matorih feature request tema na aC forumu. Ljudi ih nađu među search rezultatima i onda tu odgovore ne obraćajući pažnju da je zadnji odgovor iz septembra 2006.
Mislim da je skroz OK pristup da se teme sa zadnjim postom poslatim pre više od godinu dana jednostavno zaključaju. Retko se dižu, još ređe nešto bude posle toga, a i ne bi bilo loše imati neke stare diskusije opet, ali ovaj put sa svežim startom. Za godinu dana se svašta promeni...
27. 03. 2008. | #6 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
|
Umesto zakljucavanja, mozda bi bolje resenje bilo da na kraju tako neke matore teme stoji neki upadljiviji messagebox sa upozorenjem "na ovu temu je poslednji put odgovoreno pre 2 godine" i slicno.
Video sam ovako slicno nesto na nekom blogu... |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
podizanje tema starih par meseci ako ne i godinu dana.. | Blood | Opušteno | 8 | 16. 12. 2009. 16:42 |
Tema za sajt | specialusername | Planiranje i usability | 12 | 23. 06. 2008. 18:11 |
Nova tema DNS? | LiquidBrain | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 8 | 09. 04. 2008. 14:29 |
Nije baš tema za opušteno, obratite pažnju! | chux | Opušteno | 5 | 02. 12. 2007. 18:19 |