|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
27. 03. 2008. | #1 |
Domagoj Horvat
Expert
|
Event ponovno okinut na child elementima
situacija:
Kôd:
<div id="nekiDiv"> <p> <a href="#">neki link</a> </p> </div> ima li neko jednostavno objasnjenje zasto? zakljucak bi, naime bio, da p ne shvaca kao dio #nekiDiv. ajd da je na p zalijepljen neki drugi event, jos bih shvatio, al ovako mi nije jasno... ima li neko smisleno objasnjenje/rjesenje?
27. 03. 2008. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Možda ovde pronađeš odgovor:
http://www.quirksmode.org/js/events_order.html http://www.quirksmode.org/js/events_mouse.html
28. 03. 2008. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
potrazi na googlu "javascript event bubbling". Takodje, na nekim browserima tu imas jos jedan efekat da kad mis ode iznad <p> on efektivno izadje iz <div> pa dobijes i jedan extra mouseout
28. 03. 2008. | #4 | |
Boban Karišik
Expert
|
Citat:
Moj savet. Koristi neki framework, jako je lepo reseno to kod njih (konkrento - prototype ili mootools u mom slucaju).
28. 03. 2008. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
i jquery ima onmouseenter event, koji resava te probleme...
28. 03. 2008. | #6 |
Domagoj Horvat
Expert
|
hvala svima!
nisam u situaciji koristit jquery, ali nadjoh pristup koji rjesava stvar: http://kendsnyder.com/sandbox/EnterLeave.html
29. 03. 2008. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
postoji jos jedno jednostavno resenje: akciju iz mouseout zakasnis pomocu setTimeout() za npr. 50-tak milisekundi, a u onmouseover dodas da se cancel-uje taj timeout. Prilikom prelaska sa parenta na child elemnt se mouseout i mouseover desavaju odmah jedan za drugim tako da se onda oni poniste, a kad se desi onaj pravi mouseout na parentu, onda se odradi zakasnjeno, ali taj delay je toliko mali da je to neprimetno.. jedini problem je sto se mouseover izvrsava dvaput, ali obicno to nije problem, to ne stvara flicker
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 29. 03. 2008. u 03:36. |
29. 03. 2008. | #8 |
Domagoj Horvat
Expert
|
da, i to je ok rjesenje... tnx
jedino, nije mi jasno, onako opcenito, koji je smisao da se ulaskom u child element okida mouseout parent elementa? to mi zvuci ko propust (iako vjerujem da mozda ima neku logiku). child element je dio parenta, samim tim, logicno mi zvuci da dok je mis na childu, istovremeno je i na parentu, samim tim, mouseout nema smisla.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Parent - child fetch problem | cvele | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 13 | 01. 10. 2008. 17:08 |
Koji je dizajn baze najbolji, za kategorije koje su u parent-N-child vezi? | misko_ | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 13 | 27. 05. 2008. 22:05 |
<select> onClose event | godza | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 23. 07. 2006. 20:04 |
event.clientX u FF | bojan_bozovic | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 24 | 25. 03. 2006. 13:36 |