|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
30. 03. 2008. | #1 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Sphinx Free open-source SQL full-text search engine - problem sa našim slovima
Probah Sphinx, engine za pretragu i brzina mu je stvarno super, međutim imam problem sa pretragom naših slova... Da li ga je neko koristio i da li je rešio kako da mu radi pretraga naših slova?
Experimentisao sam malo sa podešavanjima i zamenom karaktera... ali sa polovičnim rezultatima... Npr. pretraga za zcc mi nađe žčć ali mi pretraga za žčć ne nađe ništa...
30. 03. 2008. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
mozda da pre nego sto se odlucis za njega , prvo pogledas lucene ?
30. 03. 2008. | #3 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Sphinix se brzo i lako integriše u SMF... Osnovna modešavanja mi je uradio sam mod, što u slučaju da sam se trebao sam snalaziti, sa mojim znanjem programiranja/mysqla/itd. ne bi bilo moguće.
Što se tiče problema sa početka, veći deo sam rešio tako što sam iskopao Unicode mape za naša slova, pa sad to manje-više funkcioniše ok. I dalje imam varijante koje ne rade sjajno i ne radi ćirilica (mada imam svega par poruka koje koriste ćirilicu) ali je znantno bolje i brže od osnove varijante. Trenutno imam glup problem... ne umem da namestim da mi se daemon (ili servis?) startuje sam nakon reboota...
30. 03. 2008. | #4 | |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Što se mape koja mi je rešila problem tiče:
Citat:
31. 03. 2008. | #5 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
chkconfig --list a onda ga aktiviras (za nivoe 3,4,5 sto je obicno ono sto zelis): chkconfig --level 345 ime_servisa on
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 31. 03. 2008. u 03:48. |
|
31. 03. 2008. | #6 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Hm.. nema ga. Znači li to da se ne radi o servisu? Na listi procesa se pojavljuje kao searchd.
31. 03. 2008. | #7 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
jos jedan glas za lucane, zend je cak uradio i php port
|
31. 03. 2008. | #8 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Off Topic: A Golf II je neprevaziđen i mnogo bolji od Peugeota i Renaulta. Nije pitao koji je search engine bolji već kako da reši konkretan problem. |
31. 03. 2008. | #9 |
Banned
Knowledge base
Datum učlanjenja: 01.07.2005
Hvala: 206
140 "Hvala" u 89 poruka
|
|
01. 04. 2008. | #10 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
pogledaj neki howto kako se dodaje rc.d skript za servis, u principu samo iskopiras neki postojeci init.d skript, i prepravis da pokrece ono sto tebi treba.. ili naprosto napravi mali cron skript koji svakih 5 minuta uradi: ps aux |grep [s]earchd i proveri output komande i ako ne nadje nista pokrene ponovo searchd
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Problem sa našim slovima u PHP skripti | kameleon | PHP | 4 | 03. 02. 2010. 11:11 |
Boolean full-text search | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 4 | 03. 06. 2009. 02:35 |
full-text search se chudno ponasa | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 3 | 16. 11. 2007. 02:46 |
mysql full text search u boolean modu | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 1 | 11. 05. 2007. 22:59 |
Problem sa našim slovima ? | Ministar | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 5 | 21. 10. 2006. 16:13 |