07. 05. 2008. | #11 |
profesionalac
Qualified
|
Ja sam jedno 6 meseci radio u Novelu i veruj mi nagledao sam se raznih stvari sto se LCD-a tice, video sam na blogu koji samsung imas i znam da su vrlo problematicni bas ti osnovni modeli samsunga, skoro svi imaju problem sa nestabilnim naponom, a ono sto kod njih nije uradjeno kao kod sony-a je da se sami iskljucuju kad osete previsok napon, oni propuste i taj napon a to zna da ima unisti elektroniku.
Prema tome TV pod misku (ovo ce biti malko teze ) i pravac u servis i nemoj da poludis ako naletis na idiota (ne jednog nego njih malo vise) u ovlascenom servisu za samsung LCD TV-e. Nama dolazili ljudi da kupe drugi ili treci LCD-e po redu i kad im neko spomene Samsung oni beze od njega jer ako se pokvari nece da imaju posla sa tim serviserima.
07. 05. 2008. | #12 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
jel moze LCD ili plazma da se prikace na UPS?
mislim zbog ispravljanja i odrzavanja napona Off Topic: Zero-Cool....sto mi se svidza tvoj avatar, pa to ti je... |
08. 05. 2008. | #13 | |
profesionalac
Qualified
|
Citat:
Off Topic: Hvala, hvala
08. 05. 2008. | #14 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Samo je problem što dobar deo UPS-ova ne pegla napon, samo se prebace na bateriju kad mnogo ode. Mi smo pre par godina imali velike probleme u firmi, resetovali se kompovi, igrala slika na monitorima. UPS-ovi ništa nisu rešili.
08. 05. 2008. | #15 |
profesionalac
Qualified
|
To je zato sto UPS koji kupis za male pare nema u sebi i stabilizator napona nego samo brzu kontrolu koja ce detektovati nestanak i prebaciti te na bateriju. Medjutim pre sam vidjao UPS sa stabilizatorom i cena im je zestoka, ne znam da li ih jos uvek ima, ali totalno su ne isplativi. Postoje mnogo jeftinija resenja stabilizacije napona.
08. 05. 2008. | #16 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Off Topic: ...a katodna cijev štiti brzogoreći osigurač tako što izgori prije njega... Dragane, nabaci neku šofersku jaknu (model Pavle Vuisić), pravac servis i s vrata "dobar -nemo' da vam j... mater- dan". Moraš ih zastrašiti da te nebi stavili na posebnu listu "fini ljudi koje možemo zajebavati i pustiti ih da čekaju" (a koja postoji u svim servisima)...
08. 05. 2008. | #17 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
Interesantno je da je ovde politika oko struje drugačija, pa i nema nekih oscilacija: npr. strogo je zabranjeno da na kućnu mrežu prikopčavaš neke jače mašine i tako izazivaš probleme na mreži.. I efikasno to sprečavaju, koliko sam čuo (nemam pojma da li je istina, ali ne bi me čudilo da jeste). Inače, ako vam se ne troši lova, možete i da uvežete 1 ili 2 čvora na kablu od napajanja, može da pomogne u nekim (težim) slučajevima.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 08. 05. 2008. u 04:02. |
|
08. 05. 2008. | #18 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
vecina UPS-ova se pravi da bude (kao sto im i ime kaze) neprekidni izvor napajanja kad nestane struje, i obicno im dodaju i surge arrest opciju koja stiti od naponskih peak-ova. Ali ova opcija da imas bas stabilizator napona je nesto skroz drugo, takve sprave u stvari prvo prvo isprave ulazni napon, pa onda same generisu pravilan sinusni napon na izlazu, i ne znam kakve su cene, ali ja za to definitivno ne bih kupovao jeftine uredjaje jer ko zna kako izgleda to sto ti oni daju na izlazu, neke cetvrtke ili tako nesto... generisanje lepog sinusa nije jednostavno..
E sad meni nije jasno gde vi to zivite kad imate toliko problema sa strujom, to je najverovatnije problem u kucnim instalacijama, a ne do javne mreze. Moj stvarno dobronamerni savet je da se u takvim slucajevima izdvoji malo vise para i da uzmete elektricara da vam zameni sve osiguracke kutije od glavnih osiguraca na ulazu u zgradu, pa do stana, i ako imate kinte i nove kablove da vam stavi. Najcesci razlog pozara u stanovima su neispravne instalacije, a tu nikakv stabilizator ne pomaze...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 08. 05. 2008. u 09:20. |
08. 05. 2008. | #19 |
book-keeper
Certified
Datum učlanjenja: 11.10.2006
Hvala: 1
7 "Hvala" u 4 poruka
|
|
08. 05. 2008. | #20 |
majstor
Wrote a book
|
Meni se cini da za tu foru kabl mora biti smotan u feritnom jezgru jer ferit u tom slucaju apsorbuje smetnje, tj umiruje ih.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Double float problem - resen, ali ima dodatni problem :0 | ljtruba | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 34 | 23. 08. 2008. 03:28 |
Problem sa TVom | Dragan Babić | Opušteno | 28 | 01. 06. 2006. 02:51 |